Tomater i massevis

Nu sker det. Det er nu tomaterne modnes i hobevis. Vi har så mange tomater at jeg dagligt kan koge en grydefuld for at hengemme i fryseren til vinterens sammekogte simreretter, og til supper. Lige...

Brev til Agnes og Amanda

Vores to dejlige grise hedder Agnes og Amanda. De er 3 måneder gamle og vokser sig støt og roligt større og større. De er begge meget kælne og er så søde, og de har et godt griseliv her hos os. Dog...

Haven eksplodere lige nu

Det vælter nu frem med alverdens bær og frugter. Der høstes på højt niveau. Ribsne er nu snart et saga blot. Hindbær og solbær er færdig, og nu kommer der tomater i lange baner. Det gør at jeg skal...

Reperation af tøj

Det er ikke nogen hemmelighed at vores forbrug af tøj, generelt set, er steget voldsomt de seneste år. Vi er blevet en brug - og -  smid - væk- kultur. Det er som følge af at der er kommet mange...

Kirsebærsovs

Nu er de sidste kirsebær plukket og kogt til kirsebærsovs. Man kan vel sige at juleforberedelserne er i fuld gang, ved at kirsebærsovsen til Risalamandelen er klaret og i vinkel. Her kommer...

En gammel kartoffelsort

Som et nyt tiltag, forsøger vi i år med en ny kartoffelsort. Den hedder lange røde, og de første har vi nu gravet op og smagt på. De smager virkelig godt, meget bedre end Sahva kartoflen. Det er en...

Landbohaven

Vores have tager lige så stille form som en gammel lanbohave. Det tager tid at få plantet til og få anlagt haven som vi gerne vi have den skal være. Planterne vi sætter og har sat i den er nøje...

Om jeg er hellig?….

Forleden talte jeg med en yngre kvinde som jeg egentlig syntes jeg kender så godt. Jeg fortalte hende at jeg lige havde været en tur i kirke og nu var på vej hjem. Kvinden spurgte mig - sådan u d...

 

    ugeForedrag

Herunder ses  hvilke temaer vi afholder foredrag i.

Livet paa Egegaarden:

En gennemgang af hvad vi arbejde med i dagligdagen på gården.

I foredraget fortælles der om hvordan vi får det hele til at fungere. Og om hvorfor vi har valgt den form for liv.

Varighed 2* 45 min.

Ring for nærmere information Telefon: 55 44 42 01 (fastnet) eller        29 32 28 37 (mobil)

 Åbningstider  i butikken mandag: 10-15

tirsdag : Lukket

onsdag: 10-15

  torsdag: Lukket 

  fredag: 10-15

  Forbehold for akutte ændringer. Ring gerne og hør nærmere.

Telefon: 55 44 42 01 (fastnet) eller       29 32 28 37 (mobil)

Åbningstider for museet               Efter aftale.

Ring for mere information. Telefon: 55 44 42 01 (fastnet) eller         29 32 28 37 (mobil)

Påske, familie og løgpostej

Påske, familie og løgpostej

Så blev det påske og næsten hele den pukkelrygget var i landet. De eneste vi manglede var vores yngste datter, svigersønnen Tuff (han er Tasmaner), min nieche Ida og hendes kæreste Frank. Igår havde vi bedt dem alle til frokost, men ikke en frokost i den forstand for...

Foråret er på vej, men….

Foråret er på vej, men….

Trods det at foråret er på vej, rokker det ikke ved at vintrene vil blve koldere herhjemme. Begrundelsen herfor er at golfstrømmen er bøjet af og er kommet længere væk fra os. Det er bestemt ikke noget vi skal frygte og ej hellere at det er en del af forureningen. det...

Egegaardens Bearnaise essens

Egegaardens Bearnaise essens

Mange af vore læsere har desværre svært ved at finde det gamle indlæg med  opskriften på Beranaise essens. Af den grund bringer jeg den gerne her i et nyt indlæg. 2 dl tør hvidvin 2 dl estragon-eddike 1 skalotteløg 5 peberkorn 4 stilke fransk estragon 3 persillestilke...

Morgenfruer

Morgenfruer

For nogle år siden såede jeg morgenfruer i vores have. Jeg blev af husbonden, henvist til et sted, hvor jeg kunne strø frøene. Sagen var bare den at han i græsslåningssæssonnen, glemte alt om mine små morgenfruer og tonsede hen over stykket med plæneklipperen. Efter...

En kompetent husmoder

Det her er altså lidt morsomt, og dog samtidig lidt tragisk. Indlægget skal ses som et kærligt spark  til de mange kvinder der sidder derude og syntes at maskuliniteten er begyndt at fylde for meget. Det skal også ses som et oprør mod Wokeismen", for den er ved at...

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere