Foråret er på vej, men….

af mar 8, 2024Fremhævede indlæg, Strik0 Kommentarer

Trods det at foråret er på vej, rokker det ikke ved at vintrene vil blve koldere herhjemme.

Begrundelsen herfor er at golfstrømmen er bøjet af og er kommet længere væk fra os. Det er bestemt ikke noget vi skal frygte og ej hellere at det er en del af forureningen. det er en cyklus og det ville have sket uanset. Golfstrømmen vil med tiden komme tilbage og vore vintre vil blive mildere igen. Så frygt ikke!

Hvem husker ikke vintrene i 1980´erne? de var bidende kolde og vi måtte rykke os tættere sammen for at hold varmen. Dengang havde vi ikke de problemer med rotter og andet skab som formere sig med lynets hast, og som gør stor skabe i vores boligere.

Vi må rykke tættere sammen

Koldere vintre skal vi tage imod med kyshånd, omen det bliver hårdt for pengepungen, men skadedyrerne vil dø. Det er bestemt ikke noget jeg vil begræde.

For at de koldere vintre ikke skal blive for hård økonomisk, må vi som i de gode gamle dage lære at klæde os varmere. Det gælder også når vi er inden døre.

Uldent undertøj

Det vil allerede nu være en oplagt god idé at få strikket sig nogle gode lange uldne og dertil en dejlig undertrøje.

Jeg har strikket mange sæt uldent undertøj igennem tiderne. Hele familien har fået et sæt. Dertil kan lægges gode venner som også er blevet varmere om kroppen om vinteren.

De der arbejder ude hele dagen har sagt at det uldne undertøj man kan købe slet ikke kan måle sig med det jeg har fremstillet.

For at holde sig varm har de blot undertøjet på og derudover et sæt vind og vandtæt. Mere behøves ikke.

Uldsættet er ret dyrt om jeg skal strikke det, hvilket jeg nødigt gør, da jeg har så maget andet jeg også skal nå. Men garnet kan vi levere fra vores lille gårdbutik, sammen med opskriften som er designet af mig.

Garnet

Det garn jeg anvender er dansk uld, fra danske får, og det er forarbejdet i Danmark.

Ulden har jeg fået fra fåreavlere jeg kender, hvorefter jeg har fået det vasket og kartet på Hjelholdt uldspinderi. Noget af ulden har jeg selv spundet mens andet er blevet spundet på uldspinderiet.

Det håndspundne uld er væsentligt dyrere end det der er spundet på spinderiet. trods det er der mange der vælger det håndspundne fordi der ved det er brugt langt mindre CO2 end der er ved det maskinspundne.

Herre og damesæt

Der er i sagens natur, om vi vil være ved det eller ej, forskel på herre og damer. Derfor vil der også være forskel på hvordan sættene er strikket.

Jeg har ikke designet et sæt til dem som ikke ved hvad køn de er. Dertil må de selv tage en beslutning og strikke sættet så det passer til dem.

Efter mange års erfaring har jeg lagt mærke til at slidet er stort i skridtet, af den grund har jeg valgt at strikke en kile ind i buksen.

For at få ideer til hvordan kilen skulle være har jeg været rundt på landets museer for at se hvordan man lavede dem i meget gamle dag- dengang man var meget klogere end vi er i dag. Vi kan lærer meget af det man gjorde i gamle dage.

Slutteligt er der min forhåbning at I vil forsøge at strikke et lunt sæt som I kan anvende til de mange kommende koldere vintre som eksperterne siger vil komme. Vintre som jeg håber vil komme for det vil slå meget at skabet ihjæl.

 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere