Påske, familie og løgpostej

af mar 29, 2024Fremhævede indlæg, Madopskrifter2 Kommentarer

Så blev det påske og næsten hele den pukkelrygget var i landet.

De eneste vi manglede var vores yngste datter, svigersønnen Tuff (han er Tasmaner), min nieche Ida og hendes kæreste Frank.

Igår havde vi bedt dem alle til frokost, men ikke en frokost i den forstand for jeg havde lavet den helt anderledes end vi forstår ved en traditionel påskefrokost.

Det er ikke fordi vi følger så meget med på trendet om ikke at spise så meget kød. For os har kød altid været noget der skulle spares på. Gennem vores opvækst var kød dyrt og derfor blev der ikke spist så meget kød dengang. Med andre ord så er vi vant med ikke at spise et overflåd af kød.

I dag er det desværre blevet sådan at mange spiser alt for megt kød – det er simpelthen blevet for billigt, og alle kan være med.

Gørntsagerne er for dyre og derfor spiser vi ikke nok af det. SÅDAN FIK VI LIGE LØST PROBLEMT MED DYR, KØD OG PRUTTER. Det var da ikke svært vel?

Tilbage til påskens menu

Men først skal I lige have opskriften på den lækre løgpostej.

Menuen.

rodfrugteblanding (stegt i ovnen)

kartoffel/jordskokke blanding (stegt i ovnen)

løgpostej

jordskokkesalat

koteletter i fad med flødesovs

og til slut fik vi den dejligste hindbærtærte som vores svigersøn havde lavet.

Bemærk her at kødet er ikke det vi har valgt at have i fokus. Det er nærmest en biting eller en slags tilbehør til de øvrige retter. Det er den vej vi skal for at passe på vort helbred og på miljøet.

Spis mindre kød og mere grønt, det er det helt rigtige at gøre.

Desværre fik jeg desværre ikke nogle billeder af noget af det for og havde så travlt med at tale med alle, spise og suge alle de gode indtryk til mig. det er jo med at nyde det og være i nuet.

Men det jeg kan give jer er nogle billeder og opskriften på løgpostejen.

Den lækre løgpostej

Løgpostej

450 gr. løg

75 gr. smør (jeg erstatter smøret med 1 dl olivenolie, da det er sundere)

2 æbler eller 100 gr. selleri ( bruger 1 æble og 1 lille selleri).

1½ dl. mælk

 

½- 3/4 dl. rasp

1½ tsk allehånde (kan erstattes med karry eller paprika)

2 tsk havsalt

4 æg

evt krydderurter (persille, brændenælde, timian, basilikum e. a.)

evt. 2 ansjos filetter kan tilsættes (jeg har ikke tilsat ansjoser)

 

Arbejdsgang:

Hæld olien/smør i en gryde. skær løgene i små tern og svits dem i gryden til de bliver lyse og bløde. Tag løgene af varmen og lad dem køle af mens sellien skrubbes, skældes og rives fint. Æblet skrældes og rives groft (OBS ER ÆBLET ØKOLOGISK KAN DET BLOT SKYLLES OG RIVES MED SKRÆLDEN PÅ).

Bland løg selleri, allehånde, salt, kryderurter, (ansjoser) og æble

Bland løg selleri, allehånde, salt, kryderurter, (ansjoser) og æble en skål.

Pisk æggene sammen og hæld dem i løgblandingen. Rør godt rundt

.Hæld massen i en smurt og raspet form.

Bag postejen ved 200 grader i ca. 1 time

Server den som hovedret eller som pålæg til brød.

 

 

 

2 Kommentarer

  1. W. Brøndel

    Hej jer på Egegården.
    Rigtig god påske – hvor er det en dejlig postej du laver, jeg bruger lige som du mange løg i madlavningen, og derudover strækker jeg farsretter med en kop havregryn. Eller revet grøntsager. Vi får også mange rodfrugter både ovnstegte og i supper og i stuvninger.
    Du har brændekomfur, jeg må indrømme at jeg tænker meget på elforbruget, når jeg bruger ovnen. Den bliver fyldt op med flere ting- det være sig brød, boller, flere retter osv.
    Jeg skal nu prøve din opskrift, og måske komme revet gulerødder og ringe af porrer i – det har vi nemlig i haven😄
    Tusind tak for input
    Hilsen og ønsket om et dejligt forår
    Fra Winnie

    Svar
    • Husmoderen

      Kære Winnie

      Lige nu sidder jeg med en ret så insisterende foxterrier på skødet- han ville op, så han kunne være min assistent i kommentabesvarelserne. Jeg beklager derfor mulige tastefejl 🙂

      God påske til dig også.

      Vi har altid mange løg, for de giver en dejlig smag i næsten alt mad, og så er de sunde.
      Vi har som du også lidt porre og gulerødder i haven, og de er stadig dejlig friske og sprøde- trods det at vi fik noget frost i vinters. Det kendetegner bare hvor hårdfører den slags grøntsager er.

      Det at du vil forsøge dig med med porre og gulerødder i lægpostejen lyder som en god idé. Jeg bruger også gerne opskrifter som inspiration, for derefter at se hvad jeg har og bruge det først inden noget andet indkøbes. Derved spares mangepenge og brugen af ganske unødvendige ting.

      Du kan tro at jeg ofte, i denne tid, tænker på jer som kun har den mulighed at bruge elektrisk komfur. Strømmen er blevet for dyr. Men brændet er nu heller ikke billigt længere. Prisen på det følges jo med de øvrige energipriser. Når det så er sagt så få vi jo både varme og varmt vand samtidig med at vi kan koge, stege og bruge komfuret uden at det koster ekstra.

      Når du tilbereder supper og rodfrugter, så prøv at tilsætte det med de små nye skud brændenælder som er skyllet og snittet. Det giver en dejlig smag og så er de fyldt med antoxidanter, vitaminer og mineraler.
      Pluk dem hele sommeren og tør mange af dem til brug af vinterens kryderier. Det er godt og gratis.

      Jeg ønsker dig et godt og velsignet forår. Håber at hører fra dig meget snart.

      Kærlig hilsen
      Berit

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere