Poul, Karen, literaturen og rullepølsen

af feb 15, 2024Fremhævede indlæg2 Kommentarer

I sensommeren sidste år, mødte vi Poul hos Kyse øko. Det er et sted hvor der dyrkes økologiske frugt og grønt. Af det laver de cider, most og meget andet. Produkterne sælger de blandt andet på markeder i København. Det er så lækre produkter de har.

Som hjælp på gården har de mange mennesker som kommer fra hele verden. Det er ofte unge der vil ud og opleve verden, som de har boende i højsæsonnen.

Nå men det var jo ikke det jeg skulle fortælle om, det var jo om Poul og Karen.

Poul mødte vi som sagt i sensommeren. Poul kom gående med nogle selleri som han lige havde gravet op. Poul er en de mange mennesker man kan møde hos Kyse øko. Når man møder nye der ude ved man aldrig om det er dansk, engelsk, tysk, polsk, italiensk man skal slå over i. Ja nu er det jo ikke fordi jeg taler alle de sprog, men engelsk og lidt tysk kan jeg da klare mig på.

Poul og vi faldt altså i tale over de selleri. Poul fortalte at dem havde han selv dyrket. Poul fortalte også at han har en smule jord hos Kyse øko, hvorpå han dyrker lidt grøntsager.

Den dag nåede vi langt omkring og vi fik en selleri med hjem sammen med nogle hvidløg, som vi skulle plante i jorden når den tid kom.

Siden den dag hvor vi mødte Poul har han og hans hustru Karen været forbi os mange gange. Med tiden har vi fundet ud af at vi har mange ting til fælles.

Vi ved at der nu er ved at vi er ved at opbyge et godt og varmt venskab mellem Poul, Karen, Husbonden og jeg. Vi ser frem til at vi skal have mange gode timer sammen med Karen og Poul.

Jeg er sikker på at I forstår hvorfor når I læser videre i teksten.

Jordbrug

Poul og Freddy har nu indgået et samarbejde omkring køkkenhave og jordbrug. De har planer om at skulle forsøge sig med forskellige bønnetyper, hvidløg og salater. Det bliver så spændende at følge med i.

Vi skal i samme øjemed også lige få kigget på om vi skal arbejd mere i at få 2 grisesøer. Vi vil jo så gerne producere vores eget kød, vi kan jo godt lide at sætte tænderne i køb som kommer fra dyr der har haft et dejligt liv- vi får se. Der er jo mange, ganske unødvendige regler man skal overholde.

Rullepølse

Apropos kød, så fortalte jeg Poul en dag han og hans hustru var forbi, at jeg lige havde taget 2 slag op ad fryseren. Det gav anledning til at snakken faldt på det at lave rullepølse. Det hele endte med at Poul tog slagene med hjem, for en uge senere at komme med den dejligste rullepølse, se blot her…..

Pølsen er lavet af slag fra lam, og jeg kan sige jer at den er blevet god. Tilpas salt og en god smag af krydderurter.

Karen og håndens flid

Pouls søde hustru er vi også glade for at vi har fået æren af lære at kende. Tænk Karen er uddannet på Håndarbejdsfremme i København i sin tid.

Karen kan både strikke, sy og væve. Se det kan blive mig en stor hjælp, og jeg kan helt sikkert lære meget at Karen, som har langt mere erfaring end jeg har. Jeg kan mærke at det bliver et spændende bekendtskab.

Literaturen

I vores venskabs mange samtaler, har vi også fundet ud af at Karen, Poul og jeg har literaturen til fælles.

Poul er pensioneret gymnasielære. Derudover har han været korrekturlæser på forskellige forlag.

Vi kan få timer til at gå med at tale om de forskellige bøger vi har læst og bør læse.

Landet ligger sådan, at Poul og Karen har mange bøger som jeg gerne må få. Lige nu er de ved at lede efter “Daglejrene” af Hans Kirk.

2 Kommentarer

 1. W. Brøndel

  Hej Egegården🙂
  Hvor dejligt at møde ligesindede. Det lyder til I kan få et godt naboskab ud af det bekendtskab.
  Al mulig held og lykke til jer alle fire !
  Vh Winnie

  Svar
  • Husmoderen

   Kære Winnie

   Ja du kan tro at vi er glade for at vi har mødt Karen og Poul. Dem slipper vi ikke så let. 🙂

   De bedste husmoder hilsner

   Berit,

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere