Gammel trøje- Nyt liv

af feb 12, 2024Fremhævede indlæg, Husholdning, Strik2 Kommentarer

Jeg har en gammel trøje som jeg har strikket for år tilbage. Jeg har været så glad for den trøje så den er blevet slidt i kanten forneden på ærmerne.

Jeg har gennem lidt tid gået og funderet over hvad der skulle ske med den. Jeg er nu kommet til den konklussion at jeg vil klippe det nederste af ærmet af. Derefter vil jeg samle masker op og strikke et nyt stykke på forneden. Præcis som jeg gør med hoserne når jeg forføder dem.

Når jeg har klippet af samler jeg masker op og begynder at strikke et nyt stykke på. Her er det med en lidt tyndere tråd, men det var det jeg lige havde ved hånden. Det gør ikke så meget at garnet er tyndere. Jeg regulere det bare ved ikke at tage ind, og så har det også den fordel at ærmet kommer til at sidde godt til ved håndledet. Derved kan jeg bedre arbejde med de ting jeg nu har gang i.

Jeg overvejer endda at strikke stykket så langt at jeg kan lave hul til tommelfingeren. Det gør at jeg ikke fryser på hånden og fingrene når jeg er ude for at hente brænde eller æg.

Stykket kan jeg så smøge op når trøjen igen skal fungere som almindelig trøje igen .

Det garne jeg forlænger med er hosegarnet med nældefibre i. Det er stærkt og er derfor velegnet til at strikke så langt at det går ud til knoerne.

Endnu en gammel trøje

Jeg har endnu en gammel trøje som er så slidt under ærmerne at den ikke står til at redde. Den har jeg på et tidspunkt forsynet med skindlapper på albuerne. Dem vil jeg pille af og sætte dem over på den trøje som jeg forlænger ærmerne på.

Den trøje som nu må lade livet helt, klipper jeg knapperne af – de kan nemlig genbruges på en ny trøje. Vi må huske på at knapper er dyre at købe, derfor gælder det om at spare og genbruge hvor vi kan.

Lapperne

Hvis man lægger mærke til lapperne på den trøje der skal smiddes ud, kan man se at de er lidt slidte. Men vender man dem om kan man se at de er så fine på den anden side. De kan sagtens holde noget endnu.

 

 

 

 

2 Kommentarer

 1. W. Brøndel

  Hej Husmoder
  Ja, vi skal spare hvor vi kan. Jeg har en Islandsk striktrøje, som jeg har repereret adskillige gange for jeg elsker at bruge den om vinteren. Den er stadig pæn selv om den er 43 år gammel. Jeg fik den af min mor , da jeg havde fået mit første barn.🙂 Det gør den jo også til noget særligt!
  Mange hilsner
  Winnie

  Svar
  • Husmoderen

   Kære Winnie

   Hvor er det en dejlig historie.
   Det er jo netop lige det som uld kan.
   -Det holder
   -Det er funktionelt
   -Det giver os varmen
   -Det holder varmen ude
   -Det er smukt
   -Det holder os tørre
   Jeg har også en uldsweater som min gudmor strikkede til mig da jeg var en ganske ung pige. Jeg kan ikke passe den længere, men mine piger har også gået med den. Den er stadig som da den var ny.
   Igen tak for din historie- bare kom med flere af dem. Vi elsker at læse jeres historier fra jeres hverdag.

   De bedste husmoder hilsner
   Berit

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere