At bage et ordentligt brød er ikke altid nemt- det krøver ofte lidt øvelse, især nå der bages med surdej.

Jeg bager ca. 4-6 store rugbrød om ugen, så er der til “Boel og alle børnene”. Altså med andre ord til hele familien.

Vores svigersøn Jesper vil helst ikke have andet brød. Det i sig selv er jo en cadeau til mig.

Jeg er i disse dage ved at bage – igen. Jeg sætter dagen forinden enkorn i blød i en skål med vand. Det gør at de ligger og bliver bløde og dermed nemmere at omsætte for vores fordøjelsessystem.

Deslige sætter jeg også hørfrø over i en lille l med vand. Hørfrøene opblødes og bliver let slimet. Det er noget vores tarme syntes godt om. Vi får derved lettere ved at komme af med vores efterladenskaber.

Korntyper

Enkorn er en græsart som er i familie med hveden. Enkorn er en etårrige plante, som er mere modstandsdygtig over for sygdomme som hveden er tilbøjelig til at have.

Normalt foretrækker jeg svedjerugen til vores rugbrød. Det gør jeg fordi den er den mest naturtro den oprindelige rug og så har den en fantastisk god smag. Desværre er det sådan at svedjerugen er udsolgt indtil vi atter når høst. Derfor må jeg ty til den almindelige rug, som også er ok at bruge.

Hvedemel bruger jeg enten den fra vores lokale købmand, eller den biodynamiske fra Aurion. Det er egentlig den jeg foretrækker.

Rådet fra Egegaarden

Det er absolut vores råd, at når man bager brød og gerne vil have et godt resultat, så brug en god kvalitet mel og korn. Det lønner sig i den sidste ende, for der er forskel.

Det er jo rart at man får “et ordentlig brød” ud af sine anstrængelser.

Ja så er der jo også lige det ved det at et godt nybagt brød smager dejligt med nykærnet smør på.

Det er også værd at tage med at et godt rugbrød mætter mere end de brød der købes. Det vil sige at man spiser mindre af det, og det er der mange af os der ikke tager skade af.

Derudover er der sukker i mange af de “førdiglavet” fødevare man kan købe. Det er der aflene af den årsag at fødevare industrien ønsker at gøre os afhængig af sukker. Dermed øges vores appetit og der sælges mere.

Så bare sæt igang derude.

Husk at husmoderen er med jer hele vejen med gode råd og vejledning.

 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere