Dette indlæg er noget anderledes end de andre, men ikke desto mindre enormt vigtig. Det var en gæst ved et oplæg jeg afholdte forleden om livet på Egegaarden, som spurgte mig om hvordan mit CV ville se ud hvis jeg skulle ud og søge arbejde i det “rigtige liv”.

Jeg syntes det var et sjovt og tankevækkende spørgsmål. Jeg måtte sige til vedkommende at jeg ikke kunne svare på stående fod. Jeg måtte have lidt tid til at tænke over et svar som jeg lovede at skrive om her på siden.

Husmoderens cv

Efter at have sovet på den, er jeg nået frem til følgende.

Det de fleste forstår
foredragsholder
klummeskribent i flere medier
blogskribent
forfatter
designer
udvikler
underviser
chef for museum
butiksindehaver
brevkasse besvarer
kunsthåndværker

idéskaber

formidler af historien

samfundskritiker

velgørenhedsarrangør

tovholder

Så er der det mange ikke forstår

De følgende punkter har jeg valgt skal med. De er også funktioner som kræver ens opmærksomhed. De punkter jeg mener er langt vigtigere end de ovenfor beskrevet. Det er dem der holder sammen på hele familien. Det er dem der skaber ro…..for os.

-Husmoder/husbestyrerinde (herunder rep. af tøj, madlavning, slagtning, rengøring, vask m.m)
-hustro
– mor
-mormor
-svigermor
– arrangør (aktiviteter på museet og i butikken)
– væver (hobby og arbejdsfunktion)
-strikker(hobby og arbejdsfunktion)
-skaber reklame/omtale for vore lokale virksomheder/samfund

Alt det er mit arbejde og som jeg har stor erfaring med. Nogle af tingene hedder sikkert noget fint -det ved jeg ikke så meget om og det interessere mig bestemt heller ikke.

Min arbejdsuge ligger på omkring 70 timer, da jeg arbejder fra jeg står op til jeg går i seng.

Længden på min arbejdsuge stresser mig absolut ikke, for alle funktioner er noget jeg godt kan lide at lave. Det er ikke noget der er presset ned over hovedet på mig. Se det er her problemstillingen på stress skal findes. Mange er kort sagt ikke tilfredse med deres liv og bliver ofter pålagt arbejdsfunktioner de ikke bryder sig om.

2 Kommentarer

 1. W. Brøndel

  Hej flittige husmoder.
  Jeg er nu folkepensionist efter et langt arbejdsliv og selv om jeg nu har” fri”, har jeg da gang i en masse ting. Man kan da ikke ” lave ingenting” , der er en masse interesser, der skal passes nu man har tid til det.
  At du nu bevidst har valgt en anden livsstil og at arbejde med den er da beundringsværdigt.
  Man får nogle andre præmisser når man bliver ældre: Familieforhold , økonomi, og helbredet samt boligforhold kan give udfordringer.
  Men en ting er sikkert – vi skal tage stilling og følge med ,så længe vi overhovedet kan, samt arbejde med de ting, der giver mening med tilværelsen 😃
  Fortsæt endelig med det skønne liv , du er i gang med!
  Hilsen fra W.Brøndel

  Svar
  • Husmoderen

   Kære W. Brøndel

   Mange tak for dine skønne ord. Du kan tro det varmer helt inde i hjertet.
   Som du sikkert har hørt så er lediggang roden til alt ondt.Vi der altid er i gang med noget laver sjællendt gale streger- det har vi simpelthen ikke tid til.
   Mon ikke der var mange der kunne lære lidt af sådan nogen som os?
   Ja du har ret i ia livet byder på lidt af hvert og der er noget til os alle. Derfor er det også vigtigt at vi finder det positive og lever ud fra det.
   Du kan tro jeg fortsætter med den livsstil vi nu engang har valgt. Jeg tro ikke vi snart kan finde ud af andet 😉

   De bedste husmoderhilsner
   Berit

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere