Ingrid Marie Sanker

af sep 26, 2023Fremhævede indlæg, Have, Husholdning0 Kommentarer

Forleden dag var lille dejlige Ingrid Marie på visit hos morfar og mormor.

Når vores børnebørn er hos os må de være med i arbejdet sammen med os. Da vejret var fint gik vi en tur ud for at sanke til vinterens forråd.

Ved blot at gå en tur om gården fandt vi kamilleblomster og mælkebøtter til te.

 

 

Mælkebøtteblomsterne kan jeg også finde på at hælde rapsolie over og lade det trække i 3-4 uger, hvorefter jeg sier blomsterne fra og gemmer olien til jeg en dag skal lave creme af bivoks.

 

 

Der var også faldet lidt kastanjer ned som vi kan bruge til sæbe, og så var der også lidt gråbynke. Gråbynke kaldes også for fattigmandspeber. Det gør den fordi dens frø som sidder i toppen kan plukkes og anvendes til peber i/på maden. Dog skal man opmærksom på at nogen kan være allergisk over for denne plante, men det forekommer sjældent.

 

 

 

Det er en rigtig god idé at have sine børn eller børnebørn med ud på sådanne ture. Det giver en følelse af samhørighed og så lære både børn og voksne meget af det.

Ingrid Marie og jeg fik en god snak om de ting vi havde fundet, og om hvad vi skulle bruge det til.

Prøv det når nu efterårsferien står for døren. Det er en god måde at bruge tiden konstruktivt på i stedet for at sidde inden for med en firkantet skærm.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere