Tiden er inde, Bjerringbro kalder

af aug 30, 2023Fremhævede indlæg, Syning1 Kommentar

Klokken er ved at falde i slag. Om ikke så frygtelig længe render husmoderen atter af pladsen, for at drage til Bjerringbro.

De nye læsere

Til jer nye læsere kan jeg fortælle jer at jeg er igang med at uddanne mig til egnsdragt instruktør. Det er en uddannelse der tager 6 år. Det lyder voldsomt, men det er det bestemt ikke. Det er sjovt, lærreigt og givenede. Derudover får man mange nye venner, som har samme passion.

Uddannelsen

Det foregår således at vi er på skole en uge om året. Det år der går imellem, er beregnet til at vi skal øve os på det lærte.

Jeg har brugt det forgangne år på at få sat mit undervisningsmateriale i system.Derved kan jeg bedre finde det, når den tid kommer hvor vi skal til det sidste modul- nemlig dragtanalyse.

Jeg begynder nu så småt at se sammenhængen mellem de mange dragt fremvisninger, der gennem hele kurset, og den sidste del inden vi bliver færdiguddannet. Deri ligger selvfølgelig også, at det giver bedre mening for os kursister, når vi kan se at det vi arbejder med, er en del af en helhed.

Som noget af det første man lære er de mange forskellige stingtyper. Den læring er god at få indkodet på første sal, da det skal bruges under hele uddannelsen.

Jeg skal love jer for at der er meget syning- i hånden vel at mærke, og det er bestemt ikke min stærke side. Så er der så mange andre ting jeg tilgengæld kan og som falder mig let. Tro mig når jeg siger at jeg og mine medkursister får sig et godt grin over min lidt handicappet tilgang til syningen. Suk når man ikke kan blive til andet , så kan man da blive til grin 🙂

Dagbog

Jeg vil skrive ret korte indlæg dag for dag mens jeg er afsted. Det bliver i form af en dagbog, som I kan følge med i her på bloggen.

Indlæggene vil blive lagt ind relativt sent om aftenen, da jeg først skal lave lektier, og til fremvisninger. Til tider har vi også undervisning om aftenen.

Håber i vil følge mig i min ansigts sved i syningens kunst. Måske der kommer billeder med ti fingre der er pakket ind i plaster.

PS. men inden jeg drager afsted og lader husbonden i stikken med hele gården, så skal jeg lige have ordnet lidt småting.

jeg skal bl.a. have garvet nogle skin og slagtet nogle geder- ja altså i omvendt rækkefølge.

 

1 Kommentar

 1. W. Brøndel

  Hejsa husmoder
  Hold op hvor spændende – du er da et unikum, der ikke går af vejen for noget – rigtig god fornøjelse 😃
  Jeg glæder mig til at læse om alt det nye du får lært.
  Mange venlige hilsner
  Winnie

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere