Bindesjal fra Herningegnen

af aug 1, 2023Fremhævede indlæg, Håndarbejde, Strik0 Kommentarer

Som lovet vil jeg vise jer det færdige resultat af bindesjalet fra Herningegnen.

Det gamle sjal får et nyt look

Det har været sjovt at strikke sjalet, men personligt syntes jeg det blev lidt for tæt og stift, men så afgjort varmt. Derfor besluttede jeg at strikke det op i vores eget garn også, bare for at prøve det.

Nu ved jeg godt at det kommer til at lyde som en  bedre salgsannonce, men det er absolut ikke min hensigt, men sjalet som er strikket i vores eget garn er lettere og føles blødere. Da jeg er en høj dame har jeg også strikket det længere og bredere. I skrivende stund er jeg ved at strikke kanten som jeg strikker i einband garnet fra Istex. Derved bliver kanten også lettere og mere elegant.

Man skal dog vide at det oprindelige sjal højst sandsynligt er strikket af en bondekone og har skulle kunne tåle mere slid. Jeg tænker også at man må tænke på at vintrene var koldere og husene knapt så isoleret og varme.

Begge sjaler er på den måde smukke og gode til hver sit formål.

Jeg skrev i tidligere indlæg at jeg ikke kunne huske hvor jeg havde opskriften fra, men jeg har nu fundet et link hvor man kan købe såvel opskrift som det oprindelige garn.

www.isagerstrik.dk 

Søg på Herning sjal og frem kommer opskriftten, som koster 50 kr.

Jeg ved ikke om man kan købe som strikkekit.

Bindesjaler gode til lidt af hvert

Bindesjaler er rigtig gode at have til de kolde vinteraftener, fordi de kan bindes på rykken og det gør det nemmer at arbejde samtidig med at ryg, skuldre og nakke holdes varme.

Jeg har mange forskellige slags bindesjaler, som jeg veksler lidt imellem alt efter hvad jeg skal. Hver sjal til sin tid.

Jeg har selv lavet opskrifter til mange bindesjaler og dem kan man købe i vores lille gårdbutik.

Nogle af mine bindesjaler er fra strikkedesigner Karen Becker. Hendes opskrifter forsøger vi at samle hvoraf der medfølger strikketanker og anden historik, men mere om det senere.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere