sengelenned med melleværk og monogram

af jun 7, 2023Fremhævede indlæg, Syning2 Kommentarer

 

Vores sengelenned er ved at være lidt slidt. Det betyder ikke at jeg må ud og købe nyt. Det betyder snarre at jeg må igang med at sy nyt.

Der er mange grunde til at jeg ikke køber nyt

sengelenned. Jeg vil her lave en liste over argumenter for hvorfor selv at y er det bedste og det billigste.

 1. Det er ikke syet i Kina eller andre steder langt væk, hvor der har været et ganske unødvendigt CO2 udslip.
 2. Jeg få præcis det sengelenned som jeg ønsker.
 3. Det er langt billigere at sy selv.
 4. Kvaliteten er i højsæde, da jeg finder prima stof af hør
 5. Det har en meget længere holdbarhed, hvilket også er godt for miljøet.
 6. Mindsker affald, fordi det holder længere
 7. Høren er fra Europa. Om jeg kan finde skandinavisk hør så vælger jeg det

Syprocessen

Jeg er vokset op med en mor som har sat min søster og jeg i første række når det gjalt det at lære noget nyt.

Vores mor var den der sørgede for at vi lærte vores tabeller, og at vi lærte at stave. Det gjorde hun fordi hun ønskede for os at vi skulle have en bedre mulighed for at kunne klare os i uddannelsessystemet.

Men der er en anden ting hun også har lært os, og det er syningens kunst. Det har taget mig mange år at lærer og forstå hvorfor mor altid har sagt at det er forarbejdet der er det vigtigste, når man skal sy. Er man omhyggelig med sit forarbejde få man som regel også et flot resultat. Her må vi ikke glemme at strygejernet og nåle er gode arbejdsredskab når det gælder om at presse ombuk inden man syr. Det gør at man har meget mere styr på sit arbejde og at kanten bliver så fin. (se billedet ovenfor)

Efter jeg er startet på uddannelsen som egnsdragtinstruktør, kan jeg se hvad det er mor har ment med at det er de indledende tiltag i syningens kunst der skaber det smukkeste resultat. Det og så at man tager sig den tid til arbejdet som det nu engang tager.

Det færdige projekt

Det vare lige lidt inden projektet er færdig, fordi jeg skal have lavet mit

monogram på dynebetrækket. Til det arbejde har jeg arrangeret en god bekendt, Maja, som er g

od til det. Maja er syerske og kan med lynets hast få broderet det. Det vi blot lige må vente på er at husbonden lige skal tegne udkastet.Jeg viser naturligvis arbejdsgangen her. Derved kan I følge med i fremgangsmåden.

2 Kommentarer

 1. W. Brøndel

  Hej husmoder
  Det eneste der er at sige om dette projekt er: SMUKT ARBEJDE !!!
  Det sengetøj holder meget længe, og bliver blødere og lækkert at sove i med årene.
  Vh herfra

  Svar
  • Husmoderen

   hej
   Tusind tak for dine ord.
   Du har rigtig meget ret i at det er det mest lækre at sove i.
   Vi skal ikke have noget andet 🙂
   De bedste hilsner

   Husmoderen

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere