Det er vores held….

af jun 13, 2023Fremhævede indlæg, Have1 Kommentar

Igennem tiderne har vi været ramt af private tragedier, som vi nok aldrig kommer os helt over. Det har lært os at vi skal værne om det liv vi nu engang har, og at vi skal være nærværende i vores dagligdag. Ikke mindst vil vi være der for vores børn og børnebørn. Se det er livet og rigdom for os.

Lykken smiler dog også lidt til os engang i blandt, for ser I – vi har været snarrådige. Vi har nemlig gemt massere af regnvand i en gammel algebeholder som i har renset. Regnvandet fra vores tage har vi ført ned i tanken og den kan vi nu pumpe vand fra til vanding af vores afgrøder.

Livsnerven

Afgrøderne er jo vigtige for os, da vi skal leve af dem den kommende vinter. Afgrøderne er vores livsnerve, som vi har baseret det hel på. Det at vi kan klare os selv med hensyn til frugt, bær og grøntsager betyder meget for os.

Her kan man da tale om at lykkens gudinde smiler lidt til os. Ja vi har været forudseende.

Den nuværende situation gør bare at vi skal være noget mere beredt på at vi går en tid med akstreme vejrforhold i møde.

Vi vil have lange perioder med regn efterfulgt at perioder med tørke. Det vel bare at gemme når du har, så har du når du mangler. Det er en god devise at leve efter.

Omkostningerne til mad

Når vi har et stort forråd til vinteren, betyder det at vi kan holde vores udgifter til mad nede på et meget lavt niveau.

Så jo vi vander, men vi håber da på at der snart kommer regn, således at landmændene ikke taber for mange penge.

1 Kommentar

 1. W. Brøndel

  Hej husmoder
  Din devise er genial. Jeg tror at ældre mennesker, som jeg selv er opdraget til den levemåde,
  “Desværre” er den næste generation ikke vant til den nøjsomhed, for de er opvokset i et samfund med fremgang og overflod. Der har været en “brug og smid væk kultur “i deres opvækst.
  Heldigvis er der mange yngre mennesker, der nu har fået øjnene op for muligheden for at leve for færre penge og med mere nærhed med sin familie .
  Vi skal også på vores klode !!!! Inden det er for sent.
  Tro mig det er dejligt at have tid til børn og børnebørn til te og hjemmebagte boller 😃

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere