Alt uldtøj vasker jeg i hånden. Derved skåner man tøjet mest muligt.

Uldtøj bør iøvrigt ikke vaskes særlig ofte, da ulden i sig selv er rensende grundet lanolinen. Lanolin er en slags fedt som fåret producere. Det hjælper fåret med at hold ulden ren og beskytter fåret for hudsygdomme.

Det meste af vores uldtøj bliver ikke vasket så ofte. Der kan godt gå op til et år mellem vi vasker uldtøj. Dog skal det siges at det uldtøj der er synligt beskidt bliver vasket når det trænger.

 

Vores uldhoser er dog en undtagelse, dem vasker vi ofte i lanolin sæbe.

Lanolinsæben laver jeg selv af vores hestkastanjeafkog tilsat lidt lanolinfedt. Det gør vores hoser ekstremt holdbare. Ikke alene er de strikket på meget tynde pinde som gør dem stærke, men de bliver også vasket i lanolinsæbe som gør dem mere holdbare.

 

 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere