Det er andet end knapper

af mar 13, 2023Fremhævede indlæg, Husholdning, Syning4 Kommentarer

Knapper er ikke bare knapper. De er også ligmed penge- set med mine øjne.

Knapper er meget dyre når man skal købe dem i butikkerne, og derfor klipper jeg dem gerne af når jeg har et stykke tøj der skal til klude.

Når jeg har klippet knapperne af bliver de syet sammen sådan at de ikke kommer fra hinanden i de mange knappeæsker jeg har.

 

 

Nogle af de knapper jeg har er helt tilbage fra min mormors tid. De er fra dengang hvor man gemte alt og intet må smides ud.

De knapper jeg klippede af fornylig er fra husbondens gamle hullet arbejdstrøje. Den havde virkelig aftjent sin værnepligt og måtte videre til endestationen, nemlig i klude posen på værkstedet.

 

4 Kommentarer

 1. Marianne lilleøre

  Hej husmoder!! En rigtigt god ide med at “samle “ på knapper. Det har jeg også altid gjort. Da jeg var barn(jeg er 73)syntes jeg det var noget af det bedste, at kikke i min mormors knappe æske. Det var noget jeg kunne få lang tid til at gå med. Så drømte jeg om at få en ny kjole eller trøje med de fine knapper. 😊 Det skete også en gang imellem. Jeg har også selv en knappekasse, som jeg og mine piger kikker i når vi skal bruge knapper, men desværre synes jeg ofte der er for få knapper. Med venlig hilsen Marianne

  Svar
  • Husmoderen

   Kære Marianne
   Hvor er det en sjov fortælling.
   Jeg tror der er mange der kan nikke genkendende til det med at sidde og falde i staver over en knappeæske.
   Vores døtre fortæller også om hvordan de kunne sidde med deres farmors æske og bare lade fingrene glide rundt mellem de mange fine knapper.
   Jeg syntes også jeg selv har en errindring om at jeg gjorde det hos min mormor.
   Du har så meget ret i at man til tider kan rende ind i at der er ikke er knapper nok i gemmerne til de nye projekter man laver.Når der så er, er det en sand glæde at kunne sy dem i og tænke ha, der sparede jeg lige nogle kroner der.
   Tusind tak for din fine historie. Du er mere end velkommen til at komme med flere, for de er så livbekræftende.
   En god dag til dag.
   De bedste hilsner
   Husmoderen, Berit

   Svar
 2. Karin

  Jeg samler også på knapper. Har et gammelt sybord fra min bedstemor, den er også fyldt med knapper. De er ved at være gamle nu. Jeg er 70.
  Det der tager længst tid for mine døtre, er at finde de rigtige knapper til vesten jeg har strikket

  Svar
  • Husmoderen

   Kære Karin
   Tak for dit indlæg, og din historie. Det er sjov læsning.

   Jamen er det ikke mageløst når man har den mulighed vi har- os som gemmer, så har vi når vi mangler.
   Det er så sandt at det kan tage lidt tid når man står og skal finde knapper der skal passe sammen, men også det har sin charme, ikke sandt?
   Men tænk om man nu skulle hen og købe hver gang man har brug for knapper. Vi der har har spare mange penge og så er det også sjovt når man kan finde knapper der er fra ens forfædre.

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere