Saft af Mirabelleblommer

af aug 18, 2022Fremhævede indlæg, Madopskrifter2 Kommentarer

Mirabelleblommen har jeg lært at holde af med årerne. Tilbage i 2018 mødte jeg en dame som lærte mig at holde af denne lille dejlige frugt.

Efter jeg har havde hældt vand ud af ørerne om hvor forfælrdelig irriterende jeg fandt denne blomme, fortalte hun hvor god den egentlig var. Det kan man læse meget mere om i indlægget “Blomme i Madeira”.

Mirabel blommen er ved at være moden og klar til at plukke, og det bør man gøre, for den har mange gode egenskaber. Den er sund, den giver vitaminer i løbet af vinteren om man henkoger den. Den smager også dejligt og det er jo også værd at tage med.

Her får du Minna Rosa og Ingrid Maries opskrift på en skøn og forfriskende saft.

Ca. 2 kg. Mirabelleblommer

3 liter vand

250 gr. sukker

1 stang kanel

1 stjerne anis

 

Arbejdsgang

Skyld blommerne, og fjern urenheder.

Kom blommerne i en gryde og tilsæt ca. 2 liter vand.

Lad dem koge i godt en time, så de er helt udkogte.

Hæld blommerne op i en si. Skyld gryden og hæld saften tilbage i gryden.

Tilsæt sukker, kanel og stjerne anis, og kog saften op igen.

Mens saften koger, rengøres og skoldes flaskerne.

Hæld saften på flasker og prop dem til.

Er flaskerne rengjort og skoldet korrekt og lågene slutter til, kan saften gemmes til vinterforråd.

Det er sundere end den saft man køber.

Saften bliver let koncentreret, og derfor syntes vi den smager bedst hvis den fortyndes 1:1

Fortsat god sommer til jer alle.

2 Kommentarer

 1. mariannejohansen55@gmail.com

  Jeg elsker også mirabeller. De gule lavet til marmelade, smager som abrikoser. Vi spiser også grød lavet af mirabeller. jeg koger dem med stenene og der går sport i at spytte dem ud og se hvem der har flest. For øvrigt plukker jeg dem hos familien Keis på Bjergvej.
  Hilsen Marianne
  fra færgen Ida.

  Svar
  • Husmoderen

   Kære Marianne

   Hvor var det dejligt at hilse på dig på færgen. Det var en skøn aften.
   Så er det jo også godt at hører nyt “hjemmefra”. Jeg er blevet totalt meget patriot og det bliver jeg mere og mere jo ældre jeg bliver.

   Hahahaha….. ja de sten …. det er nemlig rigtigt at der går sport i at spøtte dem ud, og ja en lille konkurrance er vi da heller ikke bleg for her hos os. Det er som ofte en opvask man kan vinde. Tænk det er helt vildt for det er tit mig der vinder. Men når jeg skal slå seksere i ludo for at kunne komme ud på banen- ja så er der pludselig ingen seksere på terningen. Det er så mærkeligt ikke sandt?

   Det er så godt at mange er begyndt at få øje på den lille blomme som for mig i mange år blot var til irritation. Den kan jo mange ting og så giver den vitaminer til vinteren.

   Tusind tak for dit indlæg. Det glæder os altid når I læsere skriver, så skriv gerne igen. Vil du hilse familien Keis fra os- tænker de kan huske mig og min mor.

   De bedste Hilsner
   Husbonden og husmoderen.

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere