En lille trøje til en stor pige

af aug 19, 2022Fremhævede indlæg, Strik0 Kommentarer

Selv om der er hedebølge derude i det danske sommervejr, så må jeg jo som en god husmoder få strikket de ting færdige som jeg er startet på.

Sensommeren og efteråret er på vej. De tykkere trøjer må snart findes frem., og jeg tror det bliver en vinter hvor der bliver hårdt brug for varme trøjer. Der bliver nok skruet noget ned for varmen i mange små hjem,  Det bliver hårdt for alle, grundet de høje energipriser. Det bliver hårdt for mange, men sundt for miljøet. Det får mig til at tænke på ordsproget ” der er intet der er så skidt at det ikke er godt for noget”.

Trøjen til Ingrid Marie

Børn, de vokser jo som bekendt. Tøjet bliver for småt. Derfor har mormor været igang med at strikke til Ingrid Marie og Minna Rosa.

Minna Rosa nåede desværre er løbe med sin trøje, før fotografen nåede at finde kameraet frem. Men Ingrids trøje blev jeg færdig med i dag og derfor fik jeg lige klipset et par billeder af den.

Minna Rosas trøje er i samme mønster som Ingrid Maries, men i andre farver.

 

I mine gemmer fandt jeg også en kortærmet model med samme mønster. Ingrid var så glad for den at hun ikke ville have den af – trods det varme vejr. Ikke ti vilde heste kunne få den af hende, trods det at hun var helt våd af sved.

Ingrid Maries kortærmet trøje

 

Ingrid Maries kortærmet trøjeJeg kunne ikke lade være med at lægge det her dejlige billede, hvor Ingrid sidder og leger med dukker på et tæppe i haven.

Det fik mig til at tænke på min egen barndom. dengang hvor alt var sorgløst og lige til. Er det ikke et skønt billede?

Som tøjbeholdningen ser ud nu er der mange i familien der mangler strømper. Derfor er jeg lidt travlt optaget af at strikke strømper.

Da jeg var barn

Da jeg var barn og ung strikkede mange fordi de havde løst og ikke fordi der var behov. Det har for mig ændret sig til at jeg både strikker fordi jeg kan lide det og slapper af derved. Men også fordi der er et behov for tøj som er fremstillet af gode materialer og er af en god kvalitet.

Jeg nyder også når tøj passer perfekt til den der skal gå med det. Det ser ordentlig ud.

Ved at jeg mere og mere bruger vores eget garn er ved jeg med sikkerhed at garnet er produceret under ordentlige forhold og at fårerne har haft det godt.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere