Mælkebøtten er ikke ramt af inflation

af maj 2, 2022Årets gang, Fremhævede indlæg, Have, Husholdning0 Kommentarer

Nej mælkebøtten er ikke ramt af inflation, så æd gerne løs af denne smukke med stædige plante. det er ganske gratis.

Mælkbøtten, også kaldet løvetand, hundeurt, troldeblomst, ja kært barn har mange navne, findes alle vegne. Er man ikke om sig, har man den i hele haven. Derfor har den sikkert også fået navnet fandens mælkebøtte.

Der findes flere hundre arter af mælkebøtter i Danmark, men man skal være specialist for at kunne kende den ene fra den anden.

Spis gerne fandens mælkebøtte

Jeg syntes mælkebøtten er en meget smuk plante. En plante som er gavnlig indvortes som udvortes. Det vil sige at den kan spises.

Den indeholde blandt andet følgende næringsstoffer.

  • Kulhydrater
  • Vitamin B
  • Vitamin C
  • Kalium

Mælkebøtten kan du inddrag i som et led i dine gastronomiske udskejelser, enten ved at blanchere den eller ved at komme den direkte i din sommersalat.

Vil man bruge bladene rå, er de bedst når de er helt små og friske. Man kan også samle bladene, tørre dem og gemme dem til vinterforrådet. De lidt lældre blade er gode at bruge i tærter, eller sammenkogte retter. Mælkebøttens blade har en meget kraftig og karakteristisk smag som minde lidt hen efter rocula.

Blomsten kan plukkes og tørres til the eller som vinterforråd. Friske er de skønne i salat. De sætter jo også lidt kulør på en måske lidt kedelig middag.

Rødderne kan graves op sidst på sommeren til helt hen i efteråret. Rødderne kan tørres og bruges til the. Det smage let bittert. Men man må huske på den sunde virkning planten har.

Mange har desværre den indstilling til mælkebøtten at den skal bekæmpes. Det syntes jeg er både synd og skam. Men nuvel det ville jo også være ærgerligt om den overtager hele haven. Så alting med måde, kan man vel med fordel sige her

Mælkebøtten er meget svær at komme til livs. Derfor kan man lige så god leve efter mottoet “if you can´t beat them, then eat them”.

I tidliger indlæg skrev jeg om hvordna jeg har lavet en fantastisk god creme af mælkebøtteolie jeg selv har lavet.

 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere