Dansk uld- helt igennem

af maj 20, 2022Fremhævede indlæg, Håndarbejde0 Kommentarer

Så kom ulden endelig hjem fra spinderiet. Vi har ventet på det siden september måned. Vi havde det nærmest som små børn juleaften da vi fik besked om at det nu var klar til afhentning. Men nu er det her altså.

Vi indleverede 22 kilo uld i alt. Vi fik spundet de 12 kilo og de sidste 10 kilo har vi fået som karteflor. Det vil sige at de spinder jeg selv til uld. Eller måske filter noget af det – det er der ikke helt taget beslutning om endnu.

 

Bandarolen om det ene bundt er blot et udkast til vores kommende logo. Tænk at vi nu får et logo. Det er altså ikke til at begribe. Nå men det var nu ikke det det skulle handle om…..

Som et andet lille barn måtte jeg da lige prøve at spinde lidt af det nye uld, for at se og mærke hvordan det arbejder. Jeg kan blot sige meget kort “Det er så lækker en uld”. Garnet bliver slidstærkt og en yderst god kvalitet.

Jeg arbejder lidt på at få lavet nogle strikke prøver. Deraf kan jeg beregne strikkefastheden.

 

Jeg kan mærker jeg skal finde en anden rytme på rokken. En rytme som passer til denne uldtype.       Resultatet bliver rigtig godt.

Ulden er fra danske får. Den er blevet forarbejdet i Danmark. Vi forstår at anvende de råvarer som vi har lige ude foran vor dør. Også her er vi nærmest CO2 neutrale.

 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere