Mælkebøtte creme, god mod sporiasis

af maj 1, 2022Fremhævede indlæg, Husholdning0 Kommentarer

I dag er det søndag. Om søndagen tager vi den lidt med ro om morgenen. Det hænder at jeg tager en tur i kirke. Det gjorde jeg ikke i dag for det er konfirmationstid, og der er ingen grund til at jeg fylder op i kiekn på sådan en dag. Det er konfirmanderne og deres familiers dag.

I stedet har vi fået sat de forspirrede rosenkål. Og har fået sat dej over til det rugbrød- det står nu til hævning.

Mælkebøttecreme

Det vigtigste jeg har fået lavet, er at jeg har lavet mælkebøttecreme. Mælkebøttecreme er godt til nogen former for sporiasis. Vores barnebarn er desværre angrebet af denne frygtelige hudsygdom, dog ikke hårdt, men alligevevel er det ikke sjovt at have. Hun skal nu prøve mormors creme mod hendes psoriasis. Vi håber at det hjælper.

Processen til at kunne lave denne creme har været lidt lang, da jeg først skulle lave mælkebøtteolien. Det er ikke svært at lave olien selv. Det der tager tid er at den skal stå og trække i 2 til 3 uger.

mælkebøtteolie:

saml mælkebøtter i en stor skål. Nip hovederne af og læg dem i en skål. Hæld rapsolie over. Læg et vævet klæde over og bind til så det slutter tæt.

Lad olien tække i 2 til 3 uger

Jeg bruger rapsolie, da det er den billigste olie. Andre olier kan med fordel også bruges. Dog skal man være opmærksom på at olivenolie kan blive harsk.

Til fremstilling af cremen har jeg brugt følgene:
20 gr bivoks
125 ml. mælkebøtte olie
200-250 gr. tempereret vand.

smelt bivoks i olien over et vandbad.
Når bivoksen er smeltet tilsættes det tempereret vand lidt ad gangen, til cremen er let flydende. Samtidig blendes massen med en håndblender til cremen er let flydende.

Det er vigtigt at man her prøver sig frem. Den første gang jeg lavede creme, blev den meget fast, men kunne sagtens bruges.

Der er et ordsprog der så rigtigt siger “Øvelse gør mester”.

Kom cremen på rengjorte glas med en ske, og sæt låg på.

Er glassene store kan man anvende en dejskraber til at fylde glassene.

Dog anbefaler jeg at men ikke bruger for store glas, da cremer generelt kan blive lidt ulækre med tiden.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere