Gårdbutikken er også en del af vor liv

af feb 2, 2022Familieliv, Fremhævede indlæg, Hækling, Syning0 Kommentarer

Jeg har gennem tiderne været meget i tvivl om hvorvidt jeg kunne skrive lidt om vore gårdbutik her på bloggen. Tvivlen er opstået ved at vi jo ikke sælger noget her på siden, men så alligevel fylder den jo i vort liv, ved at vi også bruger tid på den. Husmoderen skal jo passe den også.

I butikken fører vi udelukkende varer som er af enestående kvalitet, gode for miljøet, og er ting som vi selv andvender.

Bødkervarerne er et godt eksempel på de lækre produkter vi har i butikken.

Hverdag når jeg vander dyrerne på gården bruger jeg min lille træspand, og det er en snad fornøjelse.

Spandene kan blive vandtætte ved at man fylder spanden med vand og lader den stå med vand i til den ikke længer læker.

Karklude bruger vi jo alle, men her på gården er det kun strikket eller vævet  klude.

Kludene kan du dog selv strikke, om du vil. Opskriften på vore strikket karklude finder du i tidligere indlæg.

 

 

 

 

Bivokslys, bruger vi meget af. De er sundere for vore luftveje, og selv mennesker der er allergiske over for stearinlys, kan tåle dem.

 

 

 

Honning bruger vi en del af til når vi skal søde madvarer. Førhen, inden roen kom, havde man ikke andet. Honning er dejligt, og meget sundere end det rafineret sukker. I vore but kan man endda få det med mange smagsvarienater.

 

 

 

Kartofler og porre af egen avl sælger vi meget af.

 

Ja vi må da  ikke glemme, at vi også støtter blindes arbejde. Det er nemlig blinde mennesker der laver vore børster, skruber, koste, pensler, grydeskeer pastaskeer og meget andet.

 

Vi har netop nu fået fine klude, skrubhandsker, hæklet barnevognstæpper, bomuldrundeller, grydelapper (hæklet i jutte (en hørart)) i butikken også.

De fine ting er hæklet af indsatte kvinder i Jyderup fængsel. Mage af kvinderne kunne ikke hækle da de kom til fængslet, men det fik de lært og de er pavestolte af at vi i Egegaardens butik vil aftage deres fine håndlavet ting.

Det giver kvinderne selvtillid og det kan de bruge videre i deres liv, som vi håber det bedste for.

Vi har mange andre ting i butikken, så det er da en god idé at komme forbi og kigge ind.

Her under ser I lidt af det øvrige sortement.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere