Ser I, i min barndom var jeg meget sammen med mine bedsteforældre. De kom alle til at betyde meget for min gøren og laden i mit voksne liv.
Min farmor og farfar, som var dem der boede tættest på mit barndomshjem, kom til at fylde mest i mine erindringer. De en god bekendt som hed Valborg.
Valborg og hendes familie boede i Havnsø på Nordfalster. Valborgs søn Svend Erik og Bent Didriksen, min far, gik i Skovby skole.
Tilbage til Valborg
Valborg som livet igennem forblev en god bekendt af min farmor og farfar. Jeg mindes med stor glæde de gange vi besøgte Valborg i hende hjem i Havnsø.
Valborg havde aldrig noget at byde på, når vi kom forbi. Det var ihvert tilfald det hun sagde, det passede bare ikke. Kaffebordet var spækket med de dejligste kager, og det hele var hjemmebag.
Valborg var i mange år det man kaldte for en kogekone. Hun tog ud til fester for at lave mad, og tro mig når jeg siger at det var det bedste mad man kan tænke sig.
Valborg lavede blandt andet mad til min farmor og farfars guldbryllup, og hun har sikkert også lavet mad til andre festlige lejligheder i familien. Men guldbrylluppet er det jeg husker bedst.
Det er nu mange år siden at Valborg dødede, men hun er bestemt ikke glemt. Især ikke nu hvor jeg har genoptaget en kontakt med en af mine gamle skolekammerater, Anders Lejre.
Anders har hele hans liv boet på gården som lå over for Valborgs hus. Derfor har han også kendt Valborg, hendes gode mad og kager.
Anders og jeg taler ofte om vore minder fra en svunden tid, hvor Valborg har fyldt meget på en god måde.
Jeg kunne skrive meget mere om Valborg og hendes families indflydelse på min familie, men det må vente til en anden god gang.
Nu syntes jeg bestemt at I skal have Valborgs opskrift på æbleskiver. Anders og jeg syntes de smager af barndommen uforglemmelige minder.
Det kan nok være at opskriften lyder simpel, men det er altså verdens bedste æbleskiver.
Valborgs æbleskiver
250 gr. mel
2 hele æg
2 spsk. sukker
4 dl. kærnemælk
1 tsk natron
fedt til bagning
Dejen røsres sammen hvorefter æbleskiverne kan bages.
0 kommentarer