Ingen jul uden svupsakkere

af dec 18, 2021Fremhævede indlæg, Madopskrifter0 Kommentarer

De senere år har jeg bagt svupsakkere ved juletid. En svupsak er en slags æbleskive, som er mere kompakt og tungere end den æbleskive vi kender i dag.

Svupsakken er oprindelig en falstrinsk kage eller bolle om man vil, som man spiser ved juletid præcis som æbleskiven. der er blot den forskel at man til svupsakken får snaps. Snapsen hældes forsigtigt i den åbne svupsak, og så ned med den. Det smager dejligt, men er man ikke til snaps, så kan man så udemærket også server svupsakken med syltestø, sukker og flormelis.

 

 

 

Min opskrift på svupsakkere får du her.

6 pers.

500 gr. mel

3 dl kærnemælk (her bruger jeg den kærnemælk vi få, når vi har kærnet smør)

3 dl. mælk ( jeg bruger økologisk sødmælk)

2 æg

50 gr. gær

1 tsk salt

1 tsk sukker

½ tsk kardemomme

100 gr. rosiner

1 ubehandlet citron

fedt til stegning

Mælk og kærnemælk opvarmes til det er håndvarmt (rør i det imens ellers klumper kærnemælken).

Pisk æggene let sammen og hæl dem i mælken.

Gæren smuldres og røres sammen med sukker og salt. Når gæren er flydende, tilsættes den lune mælkeblanding, skallen og saften fra den revet citron. lad dejen stå i 20 min. Den skal hvile sig.

Imens blandes mel med kardemomme.

Når dejen har hvilet de 20. min. tilsættes melblandingen lidt efter lidt imens der røres..

Lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.

Bag nu svupsakkerne som æbleskiver bliver bagt.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere