Vi henter grøntsager fra haven

af nov 16, 2021Fremhævede indlæg, Have, Traktorer0 Kommentarer

Forleden skrev jeg et indlæg på Instagram, om det at kunne hente sine hjemmedyrket grøntsager i haven. Det gav mig ideen til at skrive lidt om den følelse man får, når man har den mulighed at kunne drive og dyrke sin egen føde.

Vi sætter stor pris på at vi kan hente vore grøntsager i haven eller på vore lager i “vaskehuset”. I Daglig tale  kalder vi vore opbevaringsted til høstens frugt og grønt for “vaskehuset”, fordi vore vaskemaskine står der over.

Årh hvilken følelse

Det er som en slags lykkerus jeg får, når jeg henter vore grøntsager og frugter i haven. Ja jeg kan næsten blive helt euroforisk. Tænk at alt det arbejde vi har haft foråret og sommeren igennem, nu giver resultat og vi kan klare vinteren uden at skulle købe. Det er da en glæde…..

Jeg tror at det skyltes flere ting. Blandt andet at ved at vi dyrker vore grøntsager selv, giver det et mindre co2 udslip, end hvis man køber grøntsager som ikke er dyrket lokalt. Grønsagerne har måske også har haft en lang rejse fra mark til forbruger. Det i sig selv giver en tilfredsstilelse.

Vi håber at dette indlæg vil giver jer læsere lyst til at dyrke jeres egne grøntsager i haven, om I har en have. Man kan jo også sagtens købe grøntsager i supermarkedet, det vigtigste er at de er dyrket lokalt. Ihvert fald hvis vi skal nedbringe co2.

 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere