Kålene har det godt

af sep 24, 2021Fremhævede indlæg, Have, Husholdning0 Kommentarer

Vi tror sørme, at vi har held med projektet.

Som beskrevet i tidligere indlæg har vi arbejdet meget med hvordan man kan få kål til at gro i sin køkkenhave uden at blive spist af kållarven, og uden brugen af sprøjtemidler.

Vi har i den forbindelse læst i mange gamle bøger og vi har haft lavet en aftale med en gartner på Frilandsmuseet i Sorgenfri, nord for København.

Vi fandt frem til at man bør plante masser af krydderurter og lavendel omkring sine bed. Det måtte naturligvis komma an på en prøve, så vi måtte i gang.

Tænk at projektet lykkedes. Vi har i år både fået blomkål, hvidkål og rødkål. Man må sige at vinterens forråd er reddet, og ja ikke mindst julen. Nu kan vi nemlig lave rødkål til gåse, ande og flæskestegen.

Ja nu når kålen er i hus, og julen er reddet, må vi skynde os at give rådet videre til jer kære læsere.

Nu kommer det næste så -hvordan opbevare man så kål på en forsvarlig måde?

Se det kommer jeg ind på i et senere indlæg.

 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere