Folkedragter- vel ankommet til Egegaarden

af sep 21, 2021Egnsdragt, Fremhævede indlæg0 Kommentarer

Så er husmoderen atter at finde hjemme på arbejdspladsen, nemlig på Egegaarden.

Opholdet på Højskolen var rigtig godt og meget lærerigt. Jeg tror nok jeg tør sige at vi var meget trætte da vi kom hjem. Det var først sændag jeg var helt klar i bøtten igen.

Undervisningen på højskolen var meget hård, men absolut meget spændende.

Vi blev undervist i følgende:

Sting- sømmesting, bagsting (som går helt igennem), bagsting (som ikke går helt igennem), kastesting, forsting, mærkering med forsting, zig zag sting, staffering, tungesting og knaphulsting.

Syning af særk

Almindelig dragtlære

Strikkede nattrøjer

strikkede strømper

Opslagning

Slidsebunde

Tamburering

Pyntesømme

Syning af bukser

Derudover så vi på gamle dragter og var til foredrag. Ja så fik vi da også lige fejret min mors 82 års fødselsdag, Hip, Hip Hurraaa , og tillykke til hende. Så jo vi har oplevet mange gode ting og har truffet mange søde og sjove mennesker. Vi glæder os allerede til næste år.

Men i det år skal jeg øve mig meget på syning af søm og pyntesøm.

Tamburering og strik skal jeg nok komme efter. Montering og tilskæring bliver jeg nok aldrig gode venner med, så den overlader jeg til min mor.

Herunder ser I lidt stemningsbilleder fra opholdet.

 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere