Kålen og køkkenhaven lige nu

af jun 26, 2021Fremhævede indlæg, Have0 Kommentarer

Kålen i vore køkkenhvae har det virkelig godt. Den vokser som den skal, og vi har- indtil videre- ikke haft nogen problemer med kållarver, som mange køkkenhave ejere døjer meget med.

Rødkålen

Hvidkålen

I tidligere indlæg har vi beskrevet hvordan vi uden nogen former for gifte forsøger, at holde kållarven fra kålen ved at have plantet lavendel rumdt om bedene. Det ser ud til at det bærer frugt- for nu, altså. Vi krydser fingre og håber at det vare ved.

Hvis I ser på det mellemste billede af de øverste, kan man lige spotte en lille sommerfugl. Det er også en gevinst ved at vi har plantet lavendeller.

Det er heldigvis sådan at denne lille fyr her ikke er en såkaldt kålsommerfugl. Ellers var vi ikke så sikre på, at vi ville være så glad for at den sad lige op og ned af vore kål.

På billedet her ved siden af kan man ane noget der ligner jord. Det er kaffegrums, som vi smider ud i haven. Det giver næring til jorden og planterne, og så er lugten med til at holde insekterne væk. Det gør at vi slår flere fluer med et smæk, og samtidig skåner vi naturen ved ikke at bruge andre  gødningsmetoder, vi kommer af med køkkenaffaldet og vi holder skadedør væk på en sund måde for både dyr og mennesker.

Hvis vi får kål ud af det her, så  må der jo være et bevis på at vore projekt er lykkedes og at vi sagtens kan anbefale at plante til langs kanten af bedene med lavendel.

Resten af køkkenhave lige nu

På billederne ovenfor ser I hvordan en anden del af køkkenhaven står.

Vi er meget stolte af at vi kan brillerer med at såvel løgene som kartoflerne, porrerne, ærter og bønner står lige så flot. Dog kniber det lidt med vore rødbeder. Der er ikke kommet så mange op- ja det er vel cirka halvdelen der er kommet op. Det er lidt ærgerligt, men sådan er det jo. Det bliver bare ikke til så mange syltet rødbeder som vi plejer. Ja og gulerødderne – de kom slet ikke op, og vi som ellers plejer at have gulerødder i hobetal. Det bliver en tynd suppe (smiler).

Bærerne, hvad med dem?

Bærerne- ja bærerne dem havde vi nær glemt. De står med så mange bær på at grenene næste knækker.

Det er en fryd for øjet, at se ens køkkenhave strutte sådan af sundhed og med massere af mad, som vi skal spise til vinter. Når vi står og beundre vore køkkenhave, bliver vi helt varme om hjertet. Man føler at det er belønningen for alt det arbejde man lægger i den.

Grunden til den magen vækst i vore have er med stor sandsynlighed den kolde forsommer vi havde. Der er jo et ordsprog der siger “Maj kulde, giver lader fulde”, og det passer bare.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere