Haven lige nu

Vore rødkål

For tiden arbejder vi meget i haven. Vi tilser at vore afgrøder og sørger for at de har optimale vækstbetingelser. Det giver nemlig det bedste resutat på sigt.

løgene klare sig så fint

Lavendel omkring vore kål. Vi tror sørme de kan holde larverne væk

vore ribs….uhh vi glæder os til de er modne

Vore andre gøremål

Når ikke vi er i haven arbejder vi med vore øvrige opgaver. Husbonden har jo sit arbejde som entreprenør ved siden af hans gøremål her på gården.

Jeg er optaget af vore bogprojekt, vævning, fremstilling af egnsdragt, madlavning og det der nu kan høstes i haven lige nu- så som rabarber.

Om ikke så længe skal jeg genoptage (efter Corona) projektmøder med Lolland/Falster museum for at se på de æld gamle egnsdragter fra Nordfalster. Det gør jeg i samarbejde med:

Gitte Nordstrøm Pedersen fra Møns Vævehus

Folketiden

min, mor som skal lave en del af syarbejdet.

Min nattrøje, eller stjernetrøje, som de også blev kaldt i gamle dage.

Mine studier om hør

Nå jeg så har lidt tid til overs er jeg begyndt at fordybe mig i ” fra hør til tekstiler”. Jeg finder det yderst interessant at læse og lærer om hør og dets egenskaber. Jeg har gennem mine studier fundet ud af at hør jo egentlig er et af de bedste og sundeste fibre at fremstille klæder og andre tekstiler i.

Hør har den fordel at det er stærkere end bomuld. Hør har en enestående evne til at være mere smudsafvidende og har en bedre sugeevne. Derudover kan høren så udemærket dyrkes på vore bredegrader, og skal derfor ikke tranporteres så langt.

Jeg tænker at jeg på sigt vil lave et indlæg om mine hørstudier, således at I kan følge med i hørens og de fantastiske egenskaber det har.

Husk du kan tilmelde dig vore mailliste på forsiden af bloggen. Derved får du information om hvornår vore koge og livsstils bog udkommer. DER ER INGEN KØBETVANG.

 

 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere