kålen lige nu

af jul 17, 2021Fremhævede indlæg, Have0 Kommentarer

Se nu her……

Kålen har klaret sig godt, og vi kan nu snart høste de flotteste blomkål og hvidkål. Rødkålen kniber det dog lidt med. Den er ikke blivet ædt at insekter, men det ser ud til at den har manglet næring. Det kan være årsagen til at den ikke sat af til  hoved.

Vi tænker at vi vil se, om de sætter frø, som vi kan gemme til næste år, og prøve igen.

Vi må se i øjnene at det heller ikke er alt der lykkedes for os. Hovedsagen er at vi lykkedes med at kålen ikke blev ædt af kållarven. Den mission er absolut lykkedes for os. Se herunder hvorfor og læs ligeledes ældre indlæg.

Ingen kållarver i vore have i år, og hvorfor ikke?

Som mange af jer sikker kan huske har vi i år lavet et lille forsøg. Et sorsøg som består i at vi i år ville vinde kampen over kållarven. Vi vandt , og vi fik lov at beholde vore kål. på en sund og naturlig måde.

Vi har været igennem mange af vore gamle husmoderleksikoner, for at finde gamle råd om hvordan man gjorde i forgangne tider, når man skulle beskytte sine afgrøder i køkkenhaven mod insektangreb.

Vi fandt frem til at man kunne plante lavendel rundt sine bede. Insekterne kan ikke lide duften af lavendel, og det ser ud til at have båret frugt. Vi kan nemlig som beskrevet ovenfor høste de flotteste kål

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere