Håndvævet viskestykker og bagestykke

af apr 7, 2021Fremhævede indlæg, Vævning3 Kommentarer

Forleden klippede husbonden og jeg 6 meter stof af den lille tangent væv. Af det stof fik vi 6 viskestykker af høj kvalitet, og et lille bagestykke. Viskestykkeren er vævet af en økologisk hør/bomuldblanding, og har derfor en fantastisk god suge evne.

Når viskestykkerne/bagestykket er klippet af væven, skal det have en zigzag kant i hver ende og derefter lægges i blød i minimum 12 timer. Det skal de fordi høren skal mættes.

Når det vævet stof har ligget i blød, skal det vaske i maskinen, derved trækker det sig sammen og begynder nu at ligne stof til viskestykker. For inden vask, var der nærmest gennemsigtigt.

Når det er vasket og er tørt skal stykke klippes op. Det man her skal se for sig er at stykket jo stadig er 6 meter langt. Men nu skal det altså deles til viskestykkelængder, og derefter skal de nye stykker have en zigzag kant i hver ende.

Nu er vi ved at være dér i arbejdsprocessen hvor viskestykkeren kommer videre til min mor som syr en fin bukkant i enderne og montere en hank (trense).

Hanken (trensen) er også vævet- den har jeg vævet på båndvæven, og den passer til de farver som viskestykkerne er vævet i.

Nu er vi ved at være ved vejs ende og viskestykkerne er klar til at få et nyt hjem. Vi har mange der venter på de viskestykker de har bestilt. Men inden vi når dertil skal de vaskes endnu en gang og derefter rulles eller stryges.

 

 

Håber at dette lille indlæg gav et indblik i hvor lang en arbejdsproces det er at fremstille sit eget stof, som jo i det her tilfælde er til viskestykker, men det kunne lige så godt have været til andre formål. (hynderstof, stof til egnsdragten, kjoler, skjorter, sengelinned, klude. Ja mulighederne er mange).

3 Kommentarer

 1. Birthe Kiilerich

  tak for en rigtig dejlig blog, at følge med på.
  kun er det i al fald på min computer lidt svært at læse grå tekst på lysegul bund. Men ellers inspirerende læsning. Venlig hilsen Birthe Kiilerich

  Svar
  • Husmoderen

   Kære Birthe
   Det er så dejligt når vi få breve som dit, så af hjertet tak for din konstruktive respons.
   jeg taler fluks med min web administrator, så hun kan se på det.

   Og tusind tak for de rosende ord.
   God weekend til dig.
   De bedste hilsner
   Husmoderen, Berit

   Svar
  • Husmoderen

   Kære Birthe
   Nu skulle det være rettet.
   Du må meget gerne skrive igen om det stadig ikke er godt.
   DE bedste hilsner
   Husmoderen, Berit

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere