Egegaardens kanelboller

af apr 25, 2021Fremhævede indlæg, Madopskrifter0 Kommentarer

Jeg var lige kørt tør for brød her til formiddag, og da det jo tager en rum tid at få bagt et ordentligt brød, så måtte jeg ty til en hurtig bolle af gærdej.

Bollerne blev rigtig gode og derfor syntes jeg at I skulle have den nemme opskrift.

 Ingredienser:

50 gr. gær

3 dl. god fed mælk

en lille håndfuld salt

1 stor spsk. julehonning, heri er kanel (fås i vore lille butik)

ca. 800 gr. hvedemel

125 gr. smør (det er bedst at bruge rigtig smør).

2 æg

Arbejdsgang:

smuldre gæren i en stor bageskål, og tilsæt salt.

Kom mælk og smør i en gryde og lun det (fingerprøven).

Kom mælken fra gryden i bageskålen sammen med æggene, og rør det godt rundt.

Lad dejen hvile i ca. 20 min.

Tril nu boller af dejen og lad dem hæve igen på en bageplade.

Bages ved 175 grader i ca. 15-20 minutter, alt efter hvordan lige præcis din ovn fungere.

Nu tilsættes mel lidt efter lidt. Ælt godt til dejen slipper og fortsæt den grundige æltning.

Når dejen er glat og lind. sættes den til hævning et lunt sted. Lad den hæve til dobbelt størrelse.

Opskriften på bollerne kommer også i vore koge og livstilsbog som udkommer i løbet af næste år.

Du er hjertens velkommen til, ganske uforpligtende, at tilmelde dig maillisten. Du vil så modtage information når bogen er i handlen.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere