Dyr og kød bør behandles ordentligt

af apr 10, 2021Fremhævede indlæg, Husholdning0 Kommentarer

Kød og dyr bør behandles ordentligt, alt andet er totalt hul i hovedet og ikke acceptabelt. Det giver også det bedste resultat i madlavningen.

Her på gården behandler vi altid vore mad med respekt, fordi vi ved hvor meget energi og arbejde der er lagt i for at få en god kvalitet. Det være sig om det er grøntsager eller kød.

Det kød vi køber er ret dyrt, fordi det er fra dyr som har haft et godt og dejligt frit liv. De har fået adgang til rent halm og vand hver dag, og der er taget hensyn til dyrets natur. Det vil sige at grisene har fået lov til at gå med trynen i jorden for at finde rødder. Får/lam har haft adgang til de dejligste græsarealer. Af den grund skal kødet behandles med omhu og bør tilberedes med kærlighed. Man får nemlig ikke bedre og sundere kød

Næsten gang du skal købe kød kan jeg varmt anbefale at du tænker på hvilke type kød du er ved at lægge ned i indkøbskurven- altså er det fra et dyr der har haft et godt liv? Hvis ikke det er det, så kan jeg kun anbefale at du straks lægger det tilbage i køledisken og går videre til du finder noget tilsvarende, men blot fra et dyr der har haft det godt. Det er ikke så vigtigt for mig om det er økologisk, det er vigtigere at dyret ikke har været stresset og har haft en kummerlig tilværelse. Dertil kan det siges at det kan smages i kødet, og kvaliteten er væsentlig ringere.

Det er ligeledes vigtigt at vi må kæmpe for at dyrene skal nedlægges på den mark, eller i den stald de kender, fordi de bliver frygtelig stresset under transporten og det sætter sig i muskulaturen og det er jo netop musklerne vi spiser. Købet bliver lidt mere sejt. desuden vides det heller ikke med sikkerhed hvordan dyrene bliver behandlet når de ankommer til slagteriet. Så hjælp os med at få det gjort legalt at nedlægge dyr i deres vante omgivelser. Jeg har oplevet hvordan en gris gik og legede med en bold og så “puf” så var det slut. Det må der være det man kalder en lykkesaglig død, eller hvad siger I. Rent bakterielt sker der ikke noget ved det. Tænk her på de dyr som jægeren skyder og bringer med sig hjem, hvorefter den bliver brækket.

Kød og dyre velfærd kommer der mere om i vore koge og livstilsbog. Du kan, ganske uforpligtende, tilmelde dig vore mailliste på bloggens forside, så får du besked når bogen er i handlen.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere