Lammekoteletter til Påskebordet

af mar 30, 2021Fremhævede indlæg, Madopskrifter0 Kommentarer

 

Nu er påsken ved at nærme sig med hastige skridt, og mange af os skal indtage en påskefrokost i familie og venners lag. Det er en tid som betyder meget for os på Egegaarden- det er her vi skal begynde vore arbejde i køkkenhaven. Men påsken er også den tid hvor vi samles med vore nære og kære, samtidig med at vi fejre jesus` genopstandelse og frugtbarhedenfejringen. Påskefrokosten som vi kender den i dag er altså et miks af 2 gamle traditioner som er flettet sammen til èn.

Hos os skal vi også ses med et lille udvalg af mennesker som står os nær.

Lamme osso Buco

I den anledning skal vi indtage lidt mad, og det passer så fint at vi netop i dag har slagtet lam. Et lille påskelam skal der jo med på påskebordet, ja sammen med alle de andre ting, som også hører sig til en påskefrokost – Det være sig sild, spegepølse, leverpostej, oste og frugtsalat. Ja og en øl og snaps det skal der da også til. Og så skal vi da se om påskeharen har været en tur forbi. Det kunne jog være han havde smidt et par æg- man ved jo aldrig. Jo vi holder skam påske som alle andre mennesker, og det plejer at være ret hyggeligt.

I anledning af påsken vil jeg se om ikke jeg kan aflægge vore kirke et visit. Det er ret hyggeligt og komme i kirke, og så er det så fredsommeligt, bare at sidde og ikke skulle forholde sig til noget som helst. Man skal bare lytte og nyde et lille ord fra biblen. Prøv det – det kan anbefales.

Her får du en nem og lækker opskrift på hvordan du kan tilberede en lammekotelet.

Lammekoteletter:

4 pers.

4 koteletter

1 klat smør til bruning

salt, peber

lidt pebermyntegele

1/2 l. fløde

Arbejdsgang:

Kom salt og peber på begge sider af koteletterne- gnid det endelig godt ind. Derefter smøre De med kyndig hånd geleen ud på kødet. Lad det hvile i 30 minutter et køligt sted.

Smelt smør på den varme pande. Når De ser det gyldne perleskum skrues ned på lavt blus, og koteletterne kan med forsigtighed lægges på panden- Brun dem af, men se til at De ikke branker kødet.

Når koteletterne er brune lægges i et ildfast fad, og fløden hældes over. Nu sætte De fadet med kødet i ovnen, som De har forvarmet til 150 grader. Lad kødet stå i ovnen i ca. 45 minutter- eller til det er så mørt at det falder fra benet. De må endelig huske at se til retten i ny og næ, således at den ikke brænder på og derved bliver tør. De kan med fordel tilsætte lidt vand under tilberedningen i ovnen.

Tilbehør:

Nu er det jo ved at være på det sidste med de gamle kartofler, og der kan godt være blevet en smule kedelige. Derfor kan De med fordel bruge dem til en god kartoffelmos.

Kartoffelmos:

12-15 mellemstore kartofler

lidt smør

en skvat mælk eller fløde

Arbejdsgang:

skrald og skær kartoflerne i små stykker. Kog dem derefter godt møre.

Hæld nu næsten al vandet fra- lad en sjat være til mosningen. Tilsæt lidt smør og lidt mælk og mos kartoflerne godt med en moser eller en gaffel.

Tilsæt mælk og smør til mosen har den rette konsistens.

Server retten med det samme og gerne med lidt kogte gulerødder eller ærter.

Velbekomme

 

Lammekød

Her på Egegaarden ønsker jer alle en dejlig og velsignet påske.

 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere