Nu er de sidste kirsebær plukket og kogt til kirsebærsovs.

Man kan vel sige at juleforberedelserne er i fuld gang, ved at kirsebærsovsen til Risalamandelen er klaret og i vinkel.

Her kommer opskriften

300 gr. kirsebær

1 vaniliestang

2 dl. vand

150 gr. sukker (efter smag og behag)

2 spsk portvin

2 spsk. kirsebærvin

2 tsk. majsmel

vand til jævningen

udsten kirsebærrerne

tag lidt af sukkeret og bland det med frøene fra vaniliestangengen.

Kom kirsebær, sukker og de 2 dl. vand i en gryde sammen med de opskårne vaniliestykker. Kog det op til sukkeret er  opsuget.

kom majsmelet i en kop og tilsæt lidt vand og rør majsmelet ud i vandet. Vandmængden afstemmes således at majsmelet bliver en tyk klisteret masse.

tag gryden af varmen og rør majsmelstivelsen i under omrøring. sæt gryden tilbage på blusset og kog sovsen let op.

Lad vanilienstykkerne blive i- de sætter en god smag. De kan fjernes før servering.

Hæld sovsen på rengjorte og skoldet glas.

 

4 Kommentarer

  1. Carina

    Tak for opskrift på kirsebærsovs 😃 Kan jeg bruge kirsebær fra fryseren? Jeg vidste nemlig ikke hvordan jeg skulle lave sovsen, så de endte i fryseren.. vh Carina

    Svar
    • Husmoderen

      Kære Carina

      Først et velbekomme. Det glæder os at du fandt det du skulle bruge på vores side. 😉

      Du kan sagtens bruge frosne kirsebær, du vil ikke kunne smage forskel.

      De bedste hilsner
      Husmoderen, Berit

      Svar
  2. Anja

    Hvorlænge kan kirsebærsovsen holde sig?

    Svar
    • Husmoderen

      Kære Anja

      tak for dit spørgsmål, og undskyld mit sene svar.
      Hvis dine glas er gjort helt rene og der IKKE kommer luft til sovsen, kan den sagtens holde sig til jul.
      Men du må virkelig være helt klar på at dine glas skal være fuldstændig rene og skoldet inden du kommer sovsen i glassene/beholderen.
      Håber du kan bruge mit svar, ellers er du velkommen til at skrive igen.
      De bedste hilsner
      Berit

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.