Nu er de sidste kirsebær plukket og kogt til kirsebærsovs.
Man kan vel sige at juleforberedelserne er i fuld gang, ved at kirsebærsovsen til Risalamandelen er klaret og i vinkel.
Her kommer opskriften
300 gr. kirsebær
1 vaniliestang
2 dl. vand
150 gr. sukker (efter smag og behag)
2 spsk portvin
2 spsk. kirsebærvin
2 tsk. majsmel
vand til jævningen
udsten kirsebærrerne
tag lidt af sukkeret og bland det med frøene fra vaniliestangengen.
Kom kirsebær, sukker og de 2 dl. vand i en gryde sammen med de opskårne vaniliestykker. Kog det op til sukkeret er opsuget.
kom majsmelet i en kop og tilsæt lidt vand og rør majsmelet ud i vandet. Vandmængden afstemmes således at majsmelet bliver en tyk klisteret masse.
tag gryden af varmen og rør majsmelstivelsen i under omrøring. sæt gryden tilbage på blusset og kog sovsen let op.
Lad vanilienstykkerne blive i- de sætter en god smag. De kan fjernes før servering.
Hæld sovsen på rengjorte og skoldet glas.
Tak for opskrift på kirsebærsovs 😃 Kan jeg bruge kirsebær fra fryseren? Jeg vidste nemlig ikke hvordan jeg skulle lave sovsen, så de endte i fryseren.. vh Carina
Kære Carina
Først et velbekomme. Det glæder os at du fandt det du skulle bruge på vores side. 😉
Du kan sagtens bruge frosne kirsebær, du vil ikke kunne smage forskel.
De bedste hilsner
Husmoderen, Berit