Nu er de sidste kirsebær plukket og kogt til kirsebærsovs.

Man kan vel sige at juleforberedelserne er i fuld gang, ved at kirsebærsovsen til Risalamandelen er klaret og i vinkel.

Her kommer opskriften

300 gr. kirsebær

1 vaniliestang

2 dl. vand

150 gr. sukker (efter smag og behag)

2 spsk portvin

2 spsk. kirsebærvin

2 tsk. majsmel

vand til jævningen

udsten kirsebærrerne

tag lidt af sukkeret og bland det med frøene fra vaniliestangengen.

Kom kirsebær, sukker og de 2 dl. vand i en gryde sammen med de opskårne vaniliestykker. Kog det op til sukkeret er  opsuget.

kom majsmelet i en kop og tilsæt lidt vand og rør majsmelet ud i vandet. Vandmængden afstemmes således at majsmelet bliver en tyk klisteret masse.

tag gryden af varmen og rør majsmelstivelsen i under omrøring. sæt gryden tilbage på blusset og kog sovsen let op.

Lad vanilienstykkerne blive i- de sætter en god smag. De kan fjernes før servering.

Hæld sovsen på rengjorte og skoldet glas.

 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere