En gammel kartoffelsort

af jun 30, 2024Fremhævede indlæg, Have, Husholdning0 Kommentarer

Som et nyt tiltag, forsøger vi i år med en ny kartoffelsort. Den hedder lange røde, og de første har vi nu gravet op og smagt på. De smager virkelig godt, meget bedre end Sahva kartoflen.

Det er en gammel sort som med tiden er blevet lidt glemt af andre og nyere sorter. Sorter som af en eller anden grund er blevet mere populærer.

Lange røde er en kartoffel som er modstandsdygtig over for svampeangreb. Efter sigende skulle den også være god til at opbevare vinteren over.

Ser man på billedet kan man tydeligt se forskel på Sahva kartoflen og på Lange røde. Den lange røde har en smuk mørkegul farve og er mere fast i kødet, mens Sahvaen er lys gul og er løs i kødet.

Som det ser ud lige nu er vi begge, smagsmæssigt, til den lange røde.

Vi får se om begejstringen holder når vinteren er over.

 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere