Grise, flag og blomster

af maj 12, 2024Fremhævede indlæg, Have, Hækling, Husholdning0 Kommentarer

Tiden flyver bare afsted, og husbonden og jeg halser afsted efter den, i håb om at vi når det vi skal og gerne vil.

Regnskabet skal laves, haven passes og foredragene og arrangementerne på gården skal der også være plads til. De er dog det vigtigste for os.

Det er ved at være længe siden jeg har skrevet et indlæg til bloggen. Derfor kommer der nu lidt om hvad vi har fordrevet tiden med den forgangne måned.

Foredrag og gæster på gården

Der har i den forgangne måned været afholdt et par foredrag.

Hvert foredrag kræver at jeg mentalt forbereder mig. Det er vigtigt for os at vi levere en god oplevelse til vores publikum. Et godt foredrag er for os når vores tilhører føler de får en god oplevelse og at de får lidt med hjem som de kan leve længe på.

Til dato har vi ikke fået nogen klager, men kun de fineste rosende ord med på vejen. Til tider kan jeg blive helt rørt når folk fortæller hvilken indflydelse foredraget eller for den sags skyld besøget på gården har gjort ved dem.

Hils på Amanda og Agnes

I den forgangne tid har vi ventet på at de her skulle komme til verden.

De her små banditter kommer til Egegaarden en gang i juni måned.

Når de er ankommet skal de lige have nogle dage hvor de skal falde til og vi skal lære hinanden at kende.

Når de små grisser er faldet til kan man booke en tid hos os, hvor man også kan komme rundt og se den gamle lanbohave. Der vil vi fortælle om vores livsstil og hvorfor vi har valgt som vi har.

Agnes og Amanda skal selvfælgelig slagtes når de er store nok. Det regner vi med de er når vi lige kommer ind i det nye år.

Så vil man hilse på de små damer, så kan man ligge vejen forbi Egegaarden, men man skal ringe først på 29322837.

Dog må der påregnes en lille entré

Blomster

traditionen tro, har jeg plantet flittighans i krukkerne der står ved vejen ned til gården. Det har jeg gjort i snart 10 år.

Grunden til at valget faldt på Flittighans var at jeg en dag sagde til nogle gårdgæster at jeg ville plante nogle blomster i krukkerne og sætte dem ved vejen. Dog va jeg lidt i tvivl om hvilke blomster det skulle være. Så var der én der sagde at hun syntes at blomsten Flittiglise passede så fint til mig, som hun syntes var så arbejdsom og flittig.

Den idé tog jeg til mig og kørte straks til Toksværd planteskole, hvor jeg forelagde ideen for butiksindehaveren, Christian. Han så lidt eftertænksomt på mig, hvortil han sagde at han ville anbefale mig Flittighans i stedet, da den har større blomster. Han mente de ville tage sig bedre ud i krukker der skal kunne ses på afstand. Han viste mig forskellen på de 2 blomster og jeg så straks hvad han mente, og valget faldt på Flittighans.

 

 

Dannebrogsflaget

Vor gamle fane, vort Dannebrog,

som himlen gav os med sejer,

dig har jeg elsket fra lille pog,

mit hele hjerte du ejer.

Sådan starter “Soldatens sang til Dannebrog” af H. C. Andersen

Sangen er trykt første gang i 1850 i bladet “Fædrelandet”, og blev siden anvendt i krigen 1851 og i 1864.

Her på gården er vi meget stolte af vores smukke flag. Det er så fint at se når det vejre i blæsten op mod en blå himmel.

På Gården bruger vi gerne små dannebrogsflag for at indikere at vi har åbent i butikken.

Det slider hårdt på flagene når de næsten står ude hver dag hele året rundt, og derfor skal der et nyt flag til i ny og næ.

Disse flag laver jeg, som alt muligt andet, selv. Der er ingen grund til at købe nye flag som er fremstillet af ringe materialer og er syet dårligt. Derfor har jeg selv lavet en opskrift til hæklet flag som passer så fint til de flagstønger jeg har.

 

Opskrift

Garn: 4 trådet hør fra Filona (finsk firma med det bedste hørgarn). Garnet kan købes i Egegaardens butik

hæklenål nr. 2½

Hækl 54 lm i rød, 10 lm i hvid og 33 lm i rød ( de sidste 3 lm er den første stgm).

Hækl 14 rækker stgm. Husk at skifte således rød og rød og hvid over hvid. Når den hvid hækles trækkes den røde med således at der ikke kommer nogen ender der skal hæftes.

Hækl 4 rk. hvid

hækl 14 rækker rød og hvid

Hækl en kant fm. hele vejen rundt, samtidig med at den hvide og røde trækkes med …hvid over hvid og rød over rød.

Flaget passer til en stang på 150 cm.

Har du problemer med opskriften så er man velkommen til at skrive til mig

 

 

 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere