En kompetent husmoder

af feb 19, 2024Familieliv2 Kommentarer

Det her er altså lidt morsomt, og dog samtidig lidt tragisk.

Indlægget skal ses som et kærligt spark  til de mange kvinder der sidder derude og syntes at maskuliniteten er begyndt at fylde for meget.

Det skal også ses som et oprør mod Wokeismen”, for den er ved at tage overhånd. Den er ganske ødelæggende for vores kulturarv og menneskeheden.

Udenrigsministeriet frygter ordet “kompetent”

Jeg læste forleden en artikel, som handlede om at udenrigsministeriet ikke længere vil bruge ordet “kompetent” i deres stillingsopslag. Begrundelsen herfor, var at ordet kan virke for “maskulint”, hvilket efter sigende, kan skræmme kvinder for ikke at søge den pågældende stilling.

Jeg håber da ikke at kvinder er blevet så vage så de ikke tør søge en stilling,  fordi der i opslaget er brugt et ord som “kompetent”. Hvis det er tilfældet skal der altså ske noget drastisk i opdragelsen af vore pigebørn.

Ordet kompetent betyder, i følge den danske ordbog ” fagligt eller på anden måde velkvalificeret på et bestemt område”. Ærligt talt, så tænker jeg at hvis udenrigsministeriet har ret i deres påstand, så skal vi kvinder altså til at tage os en lille smule sammen.

Den kompetente husmoder

Jeg er en yderst kompetent husmoder, længere er den ikke. Det gjorde ikke engang ondt at skrive.

Jeg har gået så grumme mange ting igennem for at få annerkendelse for den måde jeg, sammen med husbonden, har valgt at leve vort liv på. Annerkendelsen for at jeg kunne få accept for valget af mit kald, nemlig det at være husmoder.

Det har gennem tiderne givet mig mange respektløse udtalelser fra familie og det øvrige samfund. Jeg har med andre ord skulle forsvare mig selv meget over for øvrigheden over mit valg. Jeg holdt ved og holdt ud. Den vedholdenhed har gjort mig til en yderst kompetent medspiller i samfundsregi, fordi jeg har vist at man kan hvad man vil- bare man vil det nok.

Samtidig med at jeg har taget de kampe, har jeg udviklet min sans og lærdom for husmoderfaget. Jeg har udviklet det så meget at andre- ja selv de unge- kommer for at få gode råd.

Jeg har kæmpet for at få avisen “Sjællandske” med på ideen om at de hver fjortende dag skal bringe en klumme fra en af landets mest kompetente husmødre, nemlig husmoderen på Egegaarden.

De damer! vi har haft mistet vores hjem, vi har mistet 2 børn, vi har opfostret 4 skønne unger, jeg har taget øretæver og nederlag under mine uddannelser. Jeg tror vi har taget mange af livets hårde ting, men vi har rejst os hvergang. Det er præcis det der har støbt mig til at jeg kan kalde mig en kompetent medarbejder her på Egegaarden. Jeg er en kompetent kvinde, og en kompetent husmoder. Alle de oplevelser gør at jeg er den jeg er i dag. Jeg er omsorgsfuld, empatisk, stålfast, fuld af fejl, vidende, videbegærlig, stædig, favnende og sikkert meget mere.

Så piger hold op med at tud og søg så alle de stillinger, hvor der i opslaget står “kompetent medarbejder” Søg dem alle, også dem som ikke interesserer jeg. Gør det bare fordi I kan, og fordi I skal beholde selvrespekten. Hvis ikke I gør det, har kvindebevægelsen kæmpe forgæves.

2 Kommentarer

 1. W. Brøndel

  Hej super kompetente kvinde 😀
  Hvor er vi henne ,hvis man ikke har andet at tage sig til end at blive stødt over et ord som kompetent !!!
  Så forstår man bedre at samfundet sejler ,hvis Udenrigsministeriet ikke må bruge ordet kompetent.
  Alle mennesker er kompetente til noget, man kan bare se på alle verdens børn , alle bliver de kompetente til noget, vi skal bare lade dem udvikle sig og støtte dem!
  Mange hilsner den kompetente Winnie .

  Svar
  • Husmoderen

   Kære Winnie

   Jeg kan kun sige “Og du har så evig ret”.

   Det hele er altså noget underligt noget.

   Vi på Egegaarden forsøger at hænge i ved at vi passer os selv og forsøger ikke at lade os påvirke alt for meget.
   Men trods det så er vi altså bekymret.

   De bedste hilsner
   Berit,

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere