Egegaardens nye beboere

af okt 8, 2023Familieliv, Fremhævede indlæg, Husholdning2 Kommentarer

I går var vi på Falster for at hente de her dejlige kræ. Vi har længe- ja faktisk i flere år – gået og haft et ønske om  at få gæs.

Ønsket har vi haft svært ved at få indfriet, for der er ikke så mange der har gæs i Danmark længere, og derfor har det været svært at finde gæslinger.

Men nu er de her og nu bliver det spændende at se om vi kan få dem til at yngle. Det skulle efter sigende være svært, men vi har da lov at håbe.

 

Vi får erfaring

Da ingen af os har erfaring med gåsehold, skal vi først og fremmest lære racen og dens særegne at kende.

Vi har naturligvis læst meget om gæs, derers behov og lovgivningen omkrind det at holde gæs.

Vi tænker at det det drejer sig om nu er at vi skal lære hinanden at kende. Det kan tage lidt tid for gæs er en fugleart som generelt er lidt forbeholden for nye ting.

Den kommende tid

De næste par dage vil vi bruge meget tid sammen med gæssene, eller være meget i deres nærhed. Det at man bruger meget tid sammen med sine dyr gør at der bliver skabt tryghed og tillid. Det letter bestemt arbejdet såfremt der er et dyr som bliver sygt og skal tilses.

Da gæs, som før beskrevt, godt kan være lidt utryg ved nye omgivelser er det meget vigitgt at vi bruger meget tid sammen med dem.

Når husmoderen skal kalde til samling har jeg et kald til hver er vores dyrearter. Det vil sige at høns ænder og gæs har hver deres kald, og det kald lytter de efter. Gæssene skal nu lære deres kald.

Dyr i fremtiden

På Egegaarden er vi nok ikke færdige med at anskaffe os dyr, for vi vil være helt og aldeles selvforsynende, med kød, frugt og grønt.

Det næste projekt vil højst sandsynligt nok være at vi anskaffer os et par grise.

Det bliver en ren fornøjelse når vi kan holde jul med en middag af rendyrket hjemmeavl. At vi kan komme til at sætte tænderne i and, gås og flæsk som kommer fra dy der har haft et dejligt liv på landet. Et liv hvor de er blevet behandlet som de er lavet til. Det bliver så godt, men Rom blev ikke bygget på en dag og vi har også andre ting at tage os til.

Men nu går vi på barsel med de 4 små gæs vi nu har fået, og de første barselsgæster kommer i morgen. Det er Minna Rosas skoleklasse  fra Grønbro skolen i Sandved- vi skal se gæs, lave sæbe af kastanjer, tale om uld (filte og spinde lidt garn) og sidst men ikke mindst skal vi hører om gårdens historie.

2 Kommentarer

 1. W. Brøndel

  Hej husmor
  Sikke en dejlig nyhed med sådanne nye små , både dyr og mennesker ! De bliver hurtigt store, så det er bare med at nyde at være sammen med dem inden de får deres egen vilje , ha,ha🙂
  Jeg har også lavet sæbe af kastanjer, det er sjovt at bruge ting , der tidligere blev brugt kun til kastanje-dyr.
  Jeg prøver at få så meget som muligt ud af lidt. Det er nødvendigt for både naturen og mennesker.
  Venlig hilsen Winnie

  Svar
  • Husmoderen

   Kære Winnie

   Ja det er altid sjovt med nye beboere på Egegaarden, de små kræ er så søde – de er næsten som små hundehvalpe, når madmor kommer truget.
   Vi er så glade for dem, de nære en stor underholdningsværdi for os

   Ja er det ikke sjovt at kunne lave hverdagsting ud af ingenting, eller af ting som vi førhen måsk har været lidt irriteret over. Vi elsker det.

   Tak for dit indlæg skriv meget snart igen og fortæl om du fik det til med sæben.

   De bedste efterårshilsner
   husmoderen, Berit

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere