Besøg på Egegaardens museum

af jul 7, 2023Årets gang, Fremhævede indlæg2 Kommentarer

I går var en dejlig dag. Det var det fordi vi havde besøg på vores lille museum.

Gæsterne kom fra Sydvestsjællands fjerkræklub.

Efter en rundvisning på gården, serverede vi kaffe fra Madam blå i haven. Da jeg kom ud med den store Madamblå kaffekande var der en dame som fik et drømmende blik i øjet, og begyndte at fortælle at hun i sine unge dage havde skænket meget kaffe fra sådan en kande i forsamlingshuset i Kalundborg – præcis som jeg nu gik rundt og skænkede op. Når vi med vores gøren og laden kan finde de varmeste barne og ungdomsminder frem i folk, er vores dag reddet. Tak for de små beretninger vi får fra gæsterner.

Trods den lidt kølige aften så gæsterne ud til at have en dejlig stund, jeg tror vi alle havde det rart i hinandens selskab.

Med sig havde de taget de dejligsts jordbær, mælk og fløde, som de indtog med den største appetit.

Til jordbærerne serverede vi en kop kaffe og en lavendelbolle, alt imens fortalte vi om gårdens historie og om sjove oplevelser vi har haft med den måde hvorpå vi lever.

 

Det er Husbonden og jeg der siger tak for en dejlig oplevelse.

Som tak for at de måtte besøge os fik vi en laubærplante- en af dem man kan spise. Det var faktisk lidt sjovt for det er ikke så mange dage siden at jeg ytrede ønske om at få sådan en plante, og vupti så stod jeg med den i mine arme.

En stor tak for det, vi er meget beæret og taknemmelige. Vi vi l tænke på fjerkræklubben hver gang vi bruger laurbær.

 

 

 

2 Kommentarer

 1. Marianne lilleøre

  Kære husmoder og husbond! Tak for de fine “histore” l fortæller. Det var en fin oplevelse. Jeg har et forslag, som l kan tænke over. I skulle måske tage kontakt til det stedlig plejecenter el dagcenter. Og invitere dem på besøg( hvis l orker det). Eller tage på besøg der. Især demente har rigtig meget ud af at “ komme tilbage” til en anden tid. Jeg har været ansat på et plejecenter i dagcentret. Når jeg tog ting frem fra gl. dage blev de rolige og oplivede. Vi snakkede om hvad man brugte tingene til eller prøvede. Nogle af dem som ellers ikke sagde noget kunne endda begynde at snakke ivrigt. Det var også for mig en dejlig oplevelse. Med venlig hilsen Marianne

  Svar
  • Husmoderen

   Kære Marianne
   Af en eller anden årsag er dit indlæg blevet forputtet og jeg har ikke set dit skriv før nu.

   Du kan tro vi syntes godt om dit forslag. Det er så livsbekræftende når man kan gøre det du foreslår for vores demente medborgere.

   Til den store glæde kan jeg sige at vi ofte har besøg fra aktivitetscentre og demensafdelinger.

   Det foregår på den måde at vi de booker en tid og vi står klar med fortællinger om vort hjem. Det koster naturligvis lidt for et sådan arrangement, men du kan tro at vores besøgende har stor glæde af det. Den glæde de udviser, glæder også os.

   Så en stor tak for dit skriv, men du kan tro vi er i fuld gang med at modtage gæster fra plejecentre.

   De bedste hilsner
   Husmoderen, Berit

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere