Lige ud for vores dør er den skønneste natur. En natur der bugner af lækre smukke, velsmagende, næringsholdige og lindrende urter. Urter som vi langt de fleste af os ser som grimt og irriterende ukrudt, som mange desværre sprøjter væk.

Jeg vil i løbet af sommeren beskrive hvad man kan finde i naturens store spisekammer.

Idag vil vi se lidt nærmere på planten løvetand – i daglig tale . mælkebøtte

Se nu- det er forår og de små nærende og velsmagende mælkebøtter er atter kommet frem af deres skjul.

Jeg har netop i dag været ude at samle de små smukke gule blomster. Jeg skal nemlig bruge dem til at lave mælkebøtteolie. Den lækre olie skal jeg bruge til at lave creme af.

Cremen er god mod psoriasis og tør hud.

Opskriften på cremen kan du finde i et tidligere indlæg.

 

 

For at lave den gode olie skal du bruge:

Et par store håndfulde mælkebøtte hoveder (blomsterne)

Læg dem i en skål og hæld rapsolie over til blomsterne er dækket.

Lad olien trække 3-4 uger. Si blomsterne fra og hæld olien på flasker med tætsiddende låg

Olien kan også bruges til madlavning.

Mæljkebøtten kan spises i salater og drikkes som te. Mere om det senere.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere