Jeg vil i løbet af sommeren beskrive hvad man kan finde i naturens store spisekammer.
Idag vil vi se lidt nærmere på planten løvetand – i daglig tale . mælkebøtte
Se nu- det er forår og de små nærende og velsmagende mælkebøtter er atter kommet frem af deres skjul.
Jeg har netop i dag været ude at samle de små smukke gule blomster. Jeg skal nemlig bruge dem til at lave mælkebøtteolie. Den lækre olie skal jeg bruge til at lave creme af.
Cremen er god mod psoriasis og tør hud.
Opskriften på cremen kan du finde i et tidligere indlæg.
For at lave den gode olie skal du bruge:
Et par store håndfulde mælkebøtte hoveder (blomsterne)
Læg dem i en skål og hæld rapsolie over til blomsterne er dækket.
Lad olien trække 3-4 uger. Si blomsterne fra og hæld olien på flasker med tætsiddende låg
Olien kan også bruges til madlavning.
Mæljkebøtten kan spises i salater og drikkes som te. Mere om det senere.
0 kommentarer