Sengehoser strikket Egegaardens uld

af feb 9, 2023Fremhævede indlæg, Strik0 Kommentarer

Husbonden er  på arbejde for der er brud på et vandrør i en lille landsby i nærheden af os.

Men man må skam ikke tro at jeg sidder tomhændet trods det at jeg er alene. Nej jeg arbejder skam også.

Jeg strikker hoser til husbonden.Strømper han skal bruge når han går i seng om aftenen. Det er ikke fordi han lider specielt af kolde fødder. Det er mere det at han lider så frygteligt at tørre og sprukne hæle.

Når han skal til køjs om aftenen tager han de hjemmestrikket hoser på. De er strikket i i Egegaardens eget uldgarn. Garnet er 100 % uld, men for at gøre dem mere slidstærke er de strikket på pinde nr. 2. Det gør at de bliver ekstremt slidstærke. Ikke at det betyder så meget når de blot skal bruges til sengebrug, men de kan bestemt med fordel også anvendes til arbejdsbrug.

Hoserne vasker jeg med lanolinsæbe. Når uldfibrene bliver mættet med lanolin afgiver de lanolinfedtet til fødderne. Det giver ekstrem bløde fødder på en naturlig måde.

Lanolinsøben har jeg selv lavet. Jeg har lavet ved at komme flydende lanolin i den søbe jeg har lavet ud af hestekastanjer. (se tidligere indlæg)

Hvad er lanolin?

Lanolin består af estere af fedtsyrer og udskilles af en kirtel i uldhårets hårsæk. Det indsmører håret i fedt, så fårets pels beskyttes mod vind og vejr.

 

Hoser af naturmaterialer

Ved at jeg strikker vores hoser af ren uld. Ja ikke alene uld, men uld fra Falster. Det vil sige at vi har brugt materialer som er produceret i Danmark og som ikke har haft en lang transport. Det syntes jeg bestemt er en betraktning som er værd at tage med når vi taler om den frygtelige forurening der er i verden i dag.

Det at have fårehold i Danmark giver også arbejdspladser. Vi vil på den måde holde vores spinderier igang. Så mit råd er

Strik hoser af ren uldgarn som er produceret i Danmark.

Strik dem på tynde pinde- det giver stærke og holdbare hoser

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere