Spar på strøm og varme

af okt 7, 2022Fremhævede indlæg2 Kommentarer

uha den måler……..

Det er krise og krigstider ude i den store verden. Det er sørgeligt for det har omkostninger for os alle.

På Egegaarden kan vi naturligvis også mærke krisen. Ikke på varmeudgifterne for det har ikke ændret sig for os som jo ikke har nogen former for centralvarme, varmepumpe, pillefyr e.a.. Vi kan mærke det på udgifterne på strøm og på fødevarer.

Vi mærker også krisen

Trods det at vi ikke har de store økonomiske udgifter til mad, så kan vi godt mærke at de få ting vi køber er steget i pris.

Selvom vi har været vant med at vende hver en 25 øre de sidste mange år, kan vi dog stadig finde steder hvor vi kan spare.

I mange små stuer slukkes lyset i disse tider fordi transporten af strøm er ved at nå sky høje priser. Se det kan jo næsten kvæle enhver husholdningsøkonomi. Derfor er det vigtigt at man tænker kreativt, og det har vi gjort ved at vi lægger os tidligere end vanligt.

Har man centralvarme, så er det en god idé at skrue ned for varmen om natten. Det er ikke sundt at sove et sted hvor der for varmt.

Da vi ikke har indlagt centralvarme på gården kan vi ikke skrue ned for varmen. Det vi gør er at vi stopper fyringen i vores komfur efter aftensmaden og det vil i løbet af kort tid gå ud. Vi har dog en pilleovn i den fine stue, som normalt ville have kørt. Den vil forblive slukket hele vinteren, da træpiller og strømmen er blevet meget dyr.

Ja der er koldt hos os om morgenen, men der går ikke længe efter vi har tændt op i brændekomfuret før at der er varme igen.

Derudover må vi trække i vores lange uldne, når tiden kommer til at det bliver rigtigt koldt. Det uldne undertøj har jeg naturligvis selv strikket. Og sexet er det så absolut ikke, men I kan tro at det varmer.

Det uldne undertøj

Gå tidligt i seng

Som før omtalt går vi til køjs tidligt. Vi slukker og lukker omkring ved 21.30 tiden. Derved spare vi meget på strømforbruget og vi får en længere nattesøvn end vi plejer, og det er sundt for både os, miljøet og økonomien.

Vores naturlige søvnrytme er at følge det naturlige lys. Altså være vågen når det er lyst og gå til køjs når mørket falder på.

 

 

Det var sådan man gjorde inden man havde det elektriske lys, og hvis vi begynder på det igen vil vi opleve mere velværd og oplagthed. Vores immumforsvar vil blive bedre til at kunne klare eventueller vira. Altså vi vil få det bedre psykisk, fysisk og økonomisk. Det er med andre ord et skråplan vi er kommet ud i gennem de seneste hundrede år hvor vi har bevæget os væk fra vores oprindelige miljø.

 

2 Kommentarer

 1. birthe kiilrich

  uha, ALT uld kradser på mig, så hvad gør jeg?

  Svar
  • Husmoderen

   Kære Birthe
   Se nu har jeg lige talt med en yderst kompetent strikke entusiast, for at kunne besvare dit spørgs, for der kom jeg godt nok til kort. Godt at du kan hjælpe til med at udvikle min horisont.

   Pia fra Maskerade Garn i Fuglebjerg sagde at der findes en garn som indeholder mikro akryl, bambus og elastan fra Jærbo.

   Derudover er der den mulighed at man kan strikke i alpaca, som ikke indeholder lanolin og er meget blødt. Hvis du strikker strømper i alpaca kan du stikke dem lidt større og derefter filte dem lidt i hånden.

   Jeg håber at mit svar kan hjælpe dig videre.
   Jeg vil blive meget glad om du vil skrive til os og vise os dit resultat.
   Skriv gerne om du ikke får det til at fungere.
   Jeg vil nyde om der findes en løsning som passer til dig.
   De bedste hilsner
   Freddy og Berit

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere