En dejlig dag på Egegaardens museum

af okt 15, 2022Fremhævede indlæg, Husholdning0 Kommentarer

Første åbningsdag på museet er nu ved at gå på held.

I morgers da vi stod op var vi fulde af forventning og fyldt med glæde over at vi nu kunne byde gæster ind og se vores hjem og vores daglige liv på gården.

Flaget var hejst og på slaget 10 åbnede vi dørerne, og de første gæster stod parat til at komme ind.

Der var tændt op i komfuret og koksovnen forsøgte husmoderen flere gange at få gang i- og til dem af jer der var til stede kan jeg fortælle at det lykkedes mig at få gang i dyret og den gav så dejligt med varme.

Hvad så gæsterne

Alle vores gæster fulgte med og lyttede med stor interesse til vores fortællinger, men dog var der også gang i gode samtaler med os og gæsterne i blandt.

Min mor, vores gode ven Arne Nilson og vores naboer Shana og Niels var alle kommet for at hjælpe os med forefaldent arbejde.

Arne sad i billetlugen, og solgte billetter, mens min mor gik i gang i køkkenet med at koge kvæder, som vi fik lavet lidt mos og lidt marmelade af.

Shana sørgede rendte efter byttepenge, mens Niels sørgede for god ro og orden, og hyggesnakkede med vores spændende gæster.

Stort set alle gæsterne begyndte at fortælle om deres barndomsminder, som de blev mindet om ved at se vores stuer og specielt køkkenet.

Alt i mens kvæderne kogte bredte der sig en liflig duft i huset, og sammen med den gode og behagelige stemning der allerede var i huset blev hele dagen gjort til en fantastisk god oplevelse for os.

Gæsterne gave alle som en udtryk for at de havde fået en god og uforglemmelig oplevelse. Og se det kan varme vores hjerter.

En af vores gæster gav udtryk for at der var en behagelig ro i vores hjem, samtidig med at hjemmet summede af overskud og empati- der blev vi begge næsten rørt.

En gik hjem med en and……

En af vores gæster gik hjem med en and. En anden gik hjem med en opvaskebørste fra butikken. Mens andre igen drog afsted med nyopgravet kartofler.

Tine som besøgte os i dag sendte os en SMS hvori hun skrev ” Tak for i dag. Det var super hyggeligt.” Tine sendte os lidt billeder som hun havde taget. Her bringer vi, med tilladelse fra Tine, et af dem.

I morgen er der endnu en dag på museet….

Vi håber på at dagen i morgen bliver lige så hygglig som dagen i dag.

Vi byder jer alle velkommen i vores lille hjem vi åbner kl. 10 og lukker kl. 16

Der er alle dage mulighed for at få smagsprøver prøver på gammeldags æblemost, som er presset og fremstillet hos en lokal æblebonde.

Du kan naturligvis købe most med hjem.

Det var så god en most, at en af vores gæster måtte komme igen for at købe mere… det var lidt sjovt.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere