Vaskeklude af genbrugsmaterialer

af sep 2, 2022Fremhævede indlæg, Husholdning, Syning6 Kommentarer

Dagens spare tip:

Opfølgning fra sparetippet i går

Både husbonden og jeg er begge vokset op med etagevask, derfor falder det os ikke svært at holde os rene på den måde.

Når man skal vaske sig med etagevask krøver det at man har nogle vaskeklude. Vaskeklude kan man med lethed selv lave. Det er ikke så svært.

Hvis man har nogle gamle håndklæder kan man klippe dem i passende firkanter. Derefter giver man kludene en zigzag kant og vupti man har en vaskeklud.

Det er da nemt, billigt og hurtigt.

Min maskine er dog lidt mere fansy end de flestes, så den kan sy mønstre. Det har jeg gjort på disse- kun fordi det er sjovt.

Hvis man klipper firkanterne større kan man lave nogle gæsthåndklæder. For at gøre dem lidt mere festlige, så zigzag kanten med en kontrastfarve.

Vil man gøre arbejdet mere fuldendt kan man bukke kanterne om og lave et flot og mere “færdigt” arbejde. Det er smag og behag.

 

6 Kommentarer

 1. Marianne

  Tak for sparetips. Ja, sådan kunne jeg også finde på. Jeg har fra barns ben (er født 1949), at man ikke smider noget ud. Både på ondt og godt. Alt der kunne bruges til mindst trævl😊blev brugt.Af min fars slidte skjorter, syede mor lommetørklæder. Og lige så blev bomulds undertrøje forvandlet til karklude. Min faster strikkede nye ribber på strik trøjer, når de var slidte eller forlængede ærmerne lidt. Hvis det var muligt. Vi var tynde børn, så det gik fint. Og så havde vi pludselig en ny trøje igen. Ja, sådan følte jeg det faktisk. Kjoler kunne også forlænges med en flæse. Eller en lap kunne udformes som en blomst eller et hjerte. Især noget man brugte, hvis den næste pige i række eller kusinen skulle overtage. Med venlig hilsen Marianne

  Svar
  • Husmoderen

   Kære Marianne
   Jeg tror der er mange af os der kan nikke genkendende til det du skriver.
   Der er nok en del af den yngre generation der syntes det du skriver lyder fuldstændig tåbeligt 🙂
   Du har givet mig mange ideer til nye indlæg på bloggen.
   Meget af det du beskriver er jo noget jeg bare gør, uden at tænke over det.
   Så tak for dit skriv.
   Kom endelig med flere gode minder og brugbare indput.
   De bedste hilsner
   Husmoderen, Berit

   Svar
 2. Kirsten Jensen

  Jeg har også lavet vaskeklude af gamle håndklæder, men har aldrig tænkt på at lave en broderet kant. Det pynter jo utroligt. Jeg syer også køkkenklude af gamle dynebetræk. Klipper dem ca. 65×65 cm, bukker kanten en enkelt gang og zigzagger dem. Bruger dem i stedet for køkkenrulle når jeg skal tørre skyllet frugt/grøntsager eller duppe et stykke kød før stegning. Af dynebetræk har jeg også lavet en stor stak servietter på samme måde, Samler alle klude og viskestykker sammen til en kogevask en gang om måneden. Syer også indkøbsnet og forklæder af gamle gardiner og lignende. Og takket være Marianne ved jeg nu hvad jeg skal bruge den stak gamle ternede skjorter til, som min søn har kasseret. Det er blevet en hel sport at genanvende mest muligt, og at reparere vores tøj, og give det længere liv. Men som du så rigtigt skriver, så er mange af de ting jo noget man er vokset op med som noget naturligt. Sender jer en stak varme knus her fra Gudhjem.

  Svar
 3. W. Brøndel

  Hvor er det dejligt at vide ,at der er andre der lige som jeg sparer penge ved at reparere i tide, og derved sparer resurcer, som er så vigtigt i denne verden!
  Jeg syr hovedpudebetræk af slidte lagner ved at bruge det stof ,der ikke er slidt i siderne.
  Jeg syr en smal kant omkring dynebetrækkene på maskine – så holder de længere🙃
  Jeg sanker også salvie og citronmelisse og tørrer det til te til hele vinteren.
  Tak for alle input med de bedste hilsner fra Winnie

  Svar
  • Husmoderen

   Kære Winnie

   Tusind tak for dit indlæg. Vi bliver så glade når der er nogen der skriver.
   Vores læseres input er i den grad med til at udvikle os også.
   Jeg tror du har det som vi. det er så godt at bruge det man har inden der købes nyt.
   Det at kunne skabe noget fra bunden er en sand lykke i sig selv. Det være sig især om det er fremstillet af genbrug.

   Det var da en god idé at sy en smal kant på dynebetrækkene for at de skal holde lidt længere. Må jeg bruge din idé i et indlæg? jeg syntes nemlig at vi skal ud med de gode budskaber og ideer.

   Berit,

   De bedste hilsner
   Freddy og Berit

   Svar
   • W. Brøndel

    Kære Berit
    Selvfølgelig må du bruge ideen, det er så vigtigt at gøre alt for at spare på vore resurcer,så vi kan spare miljøet for unødigt affald.
    I tilgift kan vi så leve godt for færre penge og endda sundere😃
    Vh og tak for din indsats
    Winnie

    Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere