krisetider- sparetip. Bad kontra etagevask

af sep 1, 2022Fremhævede indlæg, Husholdning2 Kommentarer

Det ser ud til at vi går en lang or hård vinter i møde. Der er flere pristigninger i vente på mad, el, og varme. Som følge af det vil vi desværre også komme til at se stigninger på vand, tøj, sko benzin/diesel og det sidste jeg lige har hørt er at garnet nu også få en tand på pris- skruetvingen.

Jeg vil i den kommende tid komme med sparetips til alle.

Nogle tip vil ligge lige til højrebenet, andre tip vil være mere grænseoverskridende mens nogle vil være til stor nytte ude i fremtiden.

I dag vil jeg skrive lidt om personlig pleje

Ja det ser meget dystert ud, men vi kan altså gøre meget selv for at spare penge. Det handler kort og godt om at vi må tilbage til dengang man skiftede tøj når man kom hjem fra skole eller byen. Man etagevaskede sig ved vasken i køkkenet. Mange havde jo ikke badeværelse. Det der med at bade hver dag er absolut ikke nødvendigt. Det ødelægger hudens normale fedtbalance, man kan derfor udvikle hudsygdomme som kunne have været undgået.

Fakta er altså at vi ved at etagevaske i stedet for bad, spare på vandforbruget og samtidig gør vi noget godt for vores hud. Tænk over det.

Her i huset etagevasker vi i koldt vand hver dag. Det har vi gjort hele vores liv og vi lever endnu.

Skal du i bad!…. så er der råd for hvordan du gør det billigt

Er det sommer og solen skinner og man bor på en ugerneret grund kan man tage et bad i det fri. træk haveslangen ud i solen lad der løbe vand i. Sluk for vandet når det begynder at rende. Lad slangen ligge i solen en lille time. Nu er vandet varmt- pas på det kan være meget varmt. Gør dig våd, læg en sten eller noget over slangen så vandet stopper, sæb dig ind, og skyld så af. Det var da nemt og billigt.

 

Når nu vi skal etagevaske os, skal vi jo have nogle vaskeklude. Dem er der ikke ret mange mennesker der har. Vaskeklude kan man nemt selv lave.- mere om det i morgen.

OBS tro nu ikke at en vaskeklud er en af de dersens vådeservietter…….

 

2 Kommentarer

 1. Aino

  Hurra ❤️

  Svar
  • Husmoderen

   Kære Aino
   Tak for dit gode input…..

   De bedste hilsner
   Freddy og Berit

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere