Hjemmelavet urtete med æbler

af sep 19, 2022Fremhævede indlæg, Husholdning0 Kommentarer

Lad mig starte med at beklage at jeg ikke har lagt noget på bloggen i noget tid, men sagen er den at jeg har været “rendt af pladsen” – Jeg har været på højskole. Jeg vil på et senere tidspunkt skrive mere om det. Det vi lærte er yderst relevant for den krisetid vi nu befinder os i.

I den tid jeg har været væk har husbonden haft så rigeligt og se til. Han har jo skulle hente brænde ind, passe dyr, handle ind, lave mad, og styrre budgettet. Så den stakkel har haft travlt, og jeg tror at min hjemkomst var mere end velkommen. Det er altid godt at være savnet…….

Te bliver til

Da jeg kom hjem fra mit højskoleophold var de teblade som jeg havde lagt til tørring, blevet klar til komme på glas.

Inden jeg lagde bladene i glasset havde jeg tørret nogle nedfaldsæbler i brændekomfuret. Æblerne havde jeg blot skyllet og skåret i skiver. Derefter havde jeg lagt dem på bradepanden og sat dem ind i brændekomfuret. Ovnlågen lod jeg stå på klem således at dampen fra æblerne kunne komme ud. Det er vigtigt at saften ikke bliver ved æblerne. De vil blive “kogt” og deraf blive til mos, og det er jo ikke meningen.

Den her proces kan jeg gøre uden at bruge unødig energi og ej heller strøm. Brændekomfuret er også her en stor hjælp for os. Når brændekomfuret alligevel er i gang kan jeg jo lige så godt benytte mig af det og få lavet de ting jeg skal have tørret. I samme kilde kan jeg jo få varmt vand og lave maden -uden at bruge mere energi.

 

Brændekomfuret må ikke anvendes som varmekilde, så med andre ord må man ikke tænde op hvis ikke man skal bruge det.

Da jeg ikke har anden mulighed for at få varmt vand må jeg jo tænde op, og samtidig vil min bivoks som står på komfuret smelte og jeg kan dagen igennem dyppe lys, så vi har til vinteren

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere