Spåndkurvene fra Ingelise

af jun 4, 2022Fremhævede indlæg, Husholdning0 Kommentarer

 

Dette indlæg skal egentlig ses som en hyldest til Ingelise fra Fjorddesign i Karrebæk ved Næstved. Ingelise har flettet disse to spånkurve til mig. Da hun er en kvinde som betyder meget for mig vil jeg værne om disse kurve. Mens hun flettede dem fortalte hun de øvrige deltagere om os fra Egegaarden, og om hvordan vi lever.

Kurvene er flettet mens hun har haft mig i sine tanker. Det gør mig helt rørt at andre mennesker tænker på mig på den måde. Ingelise fortalte mig at hun sad og tænkte på at jeg måske ville bruge den store til at bringe køkkenhavens høst ind i. Den lille så hun for sig at jeg bar æg i.

Jeg er dybt betaget af Ingelise. Hun er en af mine forbilleder. Når livet går mig lidt skævt, tænker jeg ofte på Ingelises gode humør og hendes positive indstilling til livet. Jeg syntes bestemt at det er værd at nævne at Ingelise er blind. Men det gør absolut ikke at hun ikke kan lave flotte håndværker.

Som før nævnt, har Fjorddesign som ligger i Karrebæk. I Fjorddesign kan du finde de smukkeste smykker som Ingelise har lavet. Smykkerne er både lavet i glas, sten og sølv. I butikken finder man også de smukkeste kurve og glasfigurer som møjsommeligt er udformet af Inglelises kyndige hånd.

 

Den seje dame som Ingelise er, strikker også de smukkeste trøjer i de dejligste fa. For mange år siden hjalp jeg af og til i garnbutikken i Fuglebjerg. Der kom Ingelise som kunde, og trods hen

des manglende syn kunne hun fornemme farverne på garnet. Ja jeg må sige at jeg var, og er stadig, dybt fasineret. Jo Ingelise er en kvinde som jeg ser op til og har den dybeste respekt for.

 

Jeg har valgt at lægge nogle nærbilleder op af kurvene så man kan se det smukke håndværk. Man kan se hvor gennemført det er lavet. Det er ordentlig arbejde som jeg har den dybeste respekt for.

Æggekurven

Den lille spånkurv hvade Ingelise forestillet sig at jeg kunne bruge til at hente æg i. Det er da lige det den skal bruges til. Den er lige så fin og gennemført som den store kurv er.

På billederne har jeg lige hentet æg som jeg har lagt i den lille fine kurv.

Der er ikke så mange æg for tiden for hønsene ruger på fuld tryk og derfor er der ikke så mange æg tilbage til os.

Men se hvor fin den er!

Spånkurvene har begge fået smurt lidt bivoks på. derved holder de længere. Denne behandling skal jeg gentage i ny og næ for at kurvene ikke udtørre.

Kurvene er udelukkende fremstillet af naturmaterialer. der er intet lim eller klips nogen steder. De er fremstillet som det gode gamle håndværk det er.

En stor tak til Ingelise for at du ville lave de fine kurve til mig.

 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere