Nu er tiden for ramsløg kommet

af apr 5, 2022Fremhævede indlæg, Madopskrifter2 Kommentarer

 

Nu er tiden atter inde til at høste ramsløg, og det kan varmt anbefales, at men gør det. Ramsløg smager dejligt, og kan anvendes til mange ting.

Ramsløg styrker dit immunforsvar, men er ret svære at få øje på hvis man dag ikke lige ved hvad man skal se efter.

Ramsløg både smager og nytter, da de velsmagende porre-og hvidløgsagtige ramsløg indeholder 10 gange så meget c-vitamin som citroner.

Så det er en god idé at holde snuden i sporet, næste gang familien er på søndagstur i skoven.

Dog skal man være opmærksom på ikke at forveksle planten med ramsløg med liljekonval. Liljekonval er ekstrem giftig.

Når man finder ramsløg kan man ofte dufte løgduften, på lang afstand. Pluk et blad og duft til det, så er du ikke i tvivl.

Af de ramslæg jeg har plukket i dag har jeg lavet ramsløgsmør og salt. Resten har jeg hakket og kommet i fryseren.

Opskriften på ramløgsalt fik jeg af en af vore bloglæsere. En stor tak for det.

Opskriften skal I da ikke snydes for.

Ramsløgsalt

400 gr. groft salt

60 gr. ramsløg

Skyl ramsløgene grundigt, og lad bladene tørre.

blend salt og ramsløg, og tør det derefter i ovnen på 50 grader i 3 timer. Lad lågen stå lidt åben så dampen kan komme ud.

Når salten er afkølet kommes den på glas, og du har en dejlig værtindegave.

Eller prøv at komme lidt salt på en ægge eller tomatmad- det smager himmelsk.

Det ramsløg jeg har hengemt i fryseren er yderst velegnet til at bruge i stedet for en maggiterning. Jeg har aldrig forstået hvorfor man køber de der terninger, når man nu kan finde mange kryderurter ude i den frie natur. Det er i hvert fald et sted hvor vi spare penge. Og så er det jo også meget sundere kroppen, at gøre som vi.

2 Kommentarer

  1. Maria

    Hej.
    Jeg har læst om jeres livstil i sjællandske. Jeg er fascineret over jeres måde at lave på☺️ Jeg har også læst din opskrift med kylling og kål og ramsløg. Det lyder rigtigt lækkert. Det må jeg prøve en dag. Jeg tænkte at når i nu er selvforsynende, om i ved hvor man kan få fat i løvstilke henne ?. Min mor lavede
    Engang nogle ovnbagte kartofler med smør og ramsløg. De er super lækkere. Men jeg kam simpelhen ikke finde løvstilke nogen steder. Tænkte i måske havde en idé.

    Mvh Maria

    Svar
    • Husmoderen

      Kære Maria
      Tak for dit spørgsmål.
      Det lyder godt nok lækkert med den ret din mor lavdede. Du må have lidt løvstikke….

      Løvstikken bliver også kaldet maggiurt, fordi den er yderst velegnet som krydderi i mange retter.
      Nu ved jeg ikke hvor i landet du bor men jeg ved at man i mange planteskoler har løvstikkeplanter.
      Planten er en flerårig skærmplante som er kraftigt voksende. Og den dufter virkelig godt.
      Planten kan blandet andet købes hos Plantorama og koster omkring 80 kroner.
      Vi ønsker dig held og lykke med at finde planten.
      Om det ikke lykkedes dig så skriv gerne igen, så finder vi en løsning på det.
      De bedste hilsner
      Freddy og Berit

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere