Gamle dækkeservietter med historie

af mar 1, 2022Fremhævede indlæg, Hækling0 Kommentarer

Gamle dækkeservietter, som har noget historie og som,, for mig, vækker dejlige minder om en svunden tid.

Omkring 1983 fik jeg Ellen Kais fra Nørre Alslev på Nordfalster til at hækle nogle fine dækkeservietter til mig. Jeg har ikke været mere end 16 år dengang, men jeg var vel så småt begyndt at samle lidt sammen til jeg en dag skulle flytte hjemmefra.

Det var meget normalt at man som ung kvinde i 1980´erne, samlede udstyr i form af service og andet mens man stadig boede hjemme. Man måtte være beredt og kunne klare sig.

Ellen var nogle af mine gamle venners bedstemor (hun var både farmor og mormor til mine venner). Jeg kan huske at jeg beundrede hende meget for det fine håndarbejde hun lavede. Ja jeg tror også at hun kunne knible. Det har jeg desværre ikke fået lært- endnu.

Hvis man ser på farven af den gamle serviet, bære den absolut præg af at den er lavet i 80´erne. Dengang var alt i pastelfarver, og den fine lyserøde farve var én af de populærer farver. I dag vil jeg vælge en lidt mere neutral farve, ihvartfald som det er lige nu.

Jeg har brugt dagen i dag på at tælle mønstret op, således at jeg kan hækle en ny op.

Opskriften kommer med i vore bog som, efter planen, udkommer i slutningen af året.

Du er velkommen til at skrive dig på maillisten på bloggens forside. Derved får du besked når bogen er i handlen.

Husk der er ingen købetvang.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere