Et bånd til kurven

af dec 15, 2021Fremhævede indlæg, Husholdning, Strik2 Kommentarer

For nogen tid siden købte jeg en kurv fra Hammershus fairtrade. Den skal bruges til lidt småting når jeg skal bort (på Falster går vi bort om awdningen=aftenen).

For at jeg ville kunne anvende kurven til det foreskrevet, var jeg nød til at få lavet en lille pose til at sætte inden i. Når jeg skriver “få lavet”, så er det fordi det er min mor der syr den slags ting- det er hun god til.

Båndet til kurven

Mor fik syet posen, og så var resten op til mig. Hvordan skulle posen sættes fast?

Da min mor jo er lidt snarrådig, havde hun syet en løbegang bag på, og deri kunne jeg putte et bånd. Det eneste problem var, at jeg ingen pæne bånd havde.  Derfor måtte jeg lave et enten ved at væve et eller strikke et. At væve et ville tage for lang tid, så derfor valgte jeg at strikke et.

Jeg fandt noget meget tyndt hørgarn, som jeg også bruger til at væve af. Fandt strikkepinde nr. 3½ frem og slog 6 m. op. Jeg strikkede ret til båndet var dobbelt så langt som de sider de skulle sidde ved på kurven. Derved ville der være nok til at der kunne bindes sløjfer.

Det måtte blive til 4 bånd. 2 korte og 2 lange.

Resutatet ses her

Ved at bruge noget af det man har liggende, spares der penge og man får brugt noget som i forvejen ligger hen.

2 Kommentarer

 1. Marianne Lilleøre

  Hej en rigtig god ting st bruge det man har!! Når jeg strikker strømper er der ofte en lille rest tilbage. Dem bruger jeg til at hækle lapper af til et oldemortæppe. Eller strikker stribede strømper . Hilsen Marianne

  Svar
  • Husmoderen

   Kære Marianne

   Det er altså sådan en god ting at hører fra jer læsere, og få ideer fra jer.
   Se et fint tæppe af oldemorfirkanter er jo en fantastísk ting af få ud af sine rester.
   Det er også en rigtig god gaveidé.
   Ja jeg får naæten lyst til at begynde på et tæppe nu, da jeg har så mange rester.

   Dit budskab er hermed bragt videre til andre læsere.

   Tak for dit input og et ønske om en god jul til dig.

   De bedste Hilsner
   Husbonden og husmoderen

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere