Vi slagter lam på Egegaarden

af mar 9, 2021Årets gang, Husholdning, Madopskrifter0 Kommentarer


Her til morgen har jeg hentet lammekød hos den lokale slagter. Kødet kommer fra Kristianholm Fåreavl af Zwartbles, Spælsau og Gotlænderen, som ligger ret tæt på vore bopæl.

Kødet er fra Zwartbles fåret, som er et kødfår, men dog kan deres uld og anvendes. Jeg har for eksempel her i vinters spundet garn fra Zwartbles. Dog har jeg blandet det med andet uld fordi Zwartblesulden er relativt kortfibret, og er derfor ikke så stærk.

Det ligner et helt flæsketov

                            

Af lammet har vi fået:

lammekøller (udbenet, det får jeg gerne min slagter til at ordne)

koteletter

osso buco

slag (til rullesteg eller rullepølse)

ribben 

hjerte, nyre og lever

lammesteg

forbov

stege/suppeben

Der er til mange dejlige middage til os her på gården.

lever, hjerte og nyre fra lam

Om ikke så længe skal vi slagte kaniner. Deraf får man noget dejligt magert kød, som smager lidt hen ad kylling/høne.

Af kanin  kan man lave ragout- det er lækker simremad.

I får mulighed for at læse mere om Jerry og Torben, som er avlere af disse pragtfulde får, i vore koge og livstilsbog.

Nu skal jeg videre i dagens tekst- den står på skrivning af opskrifter, støvsugning, rensning af pilleovn, hente brænde og piller ind og forberede aftenens middag.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Denne side bruger cookies. Naturligvis bagt på brændekomfur, og med kærlighed. Ønsker De ikke dette kan De fravælge det, men bemærk at De derved også fravælger en dejlig kop kaffe, lavet på Madam Blå til at skylle den ned med. ;-) De kan læse mere om hvad vi bruger cookies til, ved at følge linket, men vi lover at vi nok skal passe godt på Deres personlige oplysninger, samt behandle dem fortroligt.   Læs mere